Novosti Crna kronika

'POLJOPRIVREDNIK' S ČRNOMERCA

U kući razapeo šator i uzgojio plantažu marihuane, uz 'travu' mu pronašli kokain, hašiš i tri vage

'POLJOPRIVREDNIK' S ČRNOMERCA

U šatoru koji je razapeo u kući na zagrebačkom Črnomercu 34-godišnjak je uzgojio plantažu marihuane sa stabljikama visokima malo manje od metra. Nakon pronalaska profesionalne opreme za uzgoj ilegalnog nasada, više vrsta droge te čak tri vage, predan je pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnim drogama.

Također, u istom je prostoru pronađeno ukupno 276,5 grama marihuane pakirane u staklenke i plastične vrećice, 5 grama kokaina, 109,5 grama hašiša te 30 ml ulja kanabisa. Uz to je 34-godišnjak imao tri digitalne vage za precizno mjerenje mase.

Policijski su službenici PU zagrebačke, obilaskom terena, posumnjali da se u dijelu obiteljske kuće na području Črnomerca uzgaja marihuana. Temeljem naloga suda pretražen je stan kojim se koristi 34-godišnjak te je pronađeno 19 stabljika indijske konoplje visine do 90 cm. Biljke su se nalazile u šatoru za umjetno stvaranje mikro klime.

Marihuanu je prethodno posijao u staklene tegle, redovno zalijevao i prihranjivao uz prikladnu opremu namijenjenu proizvodnji droge. Imao je sve što treba za kvalitetan rast marihuane u zatvorenom prostoru: halogene žarulje, termometar, ventilacijski sustav kao i filtere za zrak.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Naslovnica Crna kronika