Novosti Crna kronika

novi detalj u slučaju

Obitelj misteriozno nestalog mladića iz Zagreba pronašla njegovu oporuku; 'To ne zvuči kao oproštajno pismo, više kao sadržaj koji upućuje da bi mu se nešto moglo dogoditi'

 novi detalj u slučaju

Karlo Kurtanjek, 24-godišnji student za kojim se traga od 10. travnja, kada je nestao iz obiteljskog stana na Vrbanima, kod kuće je ostavio oporuku, javlja portal Vijesti.hr i dodaje da mladić oporuku nije ostavio na vidljivom mjestu, već među drugim dokumentima i računima.

Jedna od njegovih sestara je za Vijesti.hr rekla da u oporuci piše da sve ostavlja roditeljima. Smatra da ta oporuka ne zvuči kao oproštajno pismo, već pisani trag koji upućuje da bi mu se nešto moglo dogoditi.

Neslužbene informacije govore i kako je Karlo u 8 sati ujutro, netom prije nestanka, podigao novac s bankomata, no ne zna se o kojem je iznosu riječ.

Pretpostavlja se da je Karlo toga jutra izišao malo poslije 8.00 sati, jer je u 9 sati na sveučilištu Libertas na Kennedyjevu trgu na Borongaju, gdje studira Međunarodne odnose, imao zakazan kolokvij.

Susjed ga je vidio na biciklu u 8.15 sati kako vozi s kapuljačom navučenom preko glave. Taj je susjed posljednja osoba koja ga je vidjela, prema informacijama koje smo uspjeli prikupiti.

Karlo je rođen 1995. godine. Ima smeđu kosu i plave oči. Srednje je tjelesne građen, visok je 180 centimetara, a broj stopala mu je 46, stoji na stranici Nestali.hr.

U trenutku nestanka bio je odjeven u crnu jaknu s kapuljačom, crne traperice i smeđe tenisice, a moguće je da je sa sobom imoa i ruksak i crnu šiltericu.

O svemu je obavještena i policija koja provodi istragu. Što je policija pronašla na snimkama nadzornih kamera, za sada nije poznato.

Karlova sestra Edita Kurtanjek javila je danas medijima da je obitelj uspjela saznati marku bicikla kojim se Karlo udaljio od kuće. Riječ je o mountain bike Hercules Olpran, crveno sive boje.

Naslovnica Crna kronika