Novosti Crna kronika

povod su obiteljski problemi?

Okončana drama u Kaštelima: branitelj prijetio plinskom bocom, s njim u stanu bilo i dvoje djece; Policija nasilno ušla u stan oko 4 ujutro i primijenila sredstva prisile

povod su obiteljski problemi?

NOVO-   Nakon višesatne drame, talačka je kriza u Kaštel Lukšići okončana, javlja PU splitsko-dalmatinska u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

  - Policijski službenici Policijske postaje Kaštela su sinoć zaprimili prijavu obiteljskog nasilja na području Kaštela, nakon čega su otišli na mjesto događaja, gdje su zatekli 53-godišnjaka, koji je tom prilikom krenuo prema njima držeći u ruci nož, te im prijetio smrću. U jednom trenutku je uzeo plinsku bocu i pustio plin, nastavljajući s prijetnjama smrću, nakon čega se zatvorio u stan, s još dva člana obitelji, odbijajući daljnje kontakte s policijskim službenicima.

Iz sigurnosnih razloga izvršena je evakuacija stanara zgrade, te je angažirana i specijalna jedinica policije s pregovaračem. Nakon višesatnih pregovora, policijski službenici su jutros oko 4 sata nasilno ušli u stan, gdje su uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje) nad spomenutim 53-godišnjakom i još jednom osobom u dobi od 21 godinu, prema kojem se postupalo zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Osobama je pružena liječnička pomoć. Prilikom opisanog događaja nitko od sudionika nije ozlijeđen. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

01.10 - Doznajemo da se radi o razvojačenom hrvatskom branitelju srednjih godina, koji je nešto iza 20 sati izazvao nerede u svom stanu u Ulici Kašteline u braniteljskim zgradama u Kaštel Lukšiću, a oko 21.45 sati je počeo prijetiti i plinskom bocom.

Prema pričama susjeda, cijela drama se dogodila zbog nesređenih obiteljskih odnosa.

Oko jedan sat iza ponoći, 30-ak policajaca koji su okružili zgradu i dalje drži stvar pod kontrolom, dok prestravljeni susjedi, njih 50-ak, čekaju na ulici da se drama okonča i da se vrate u svoje domove. 

Evakuirala ih je, kao što smo dolje napisali, policija, a mnogi od njih istrčali su na ulicu u pidžamama i kućnim šlapama.

PRVA VIJEST

Talačka kriza je u tijeku u Kaštel Lukšiću od kada se u petak oko 22 sata, prijeteći plinskom bocom, u stan zatvorio muškarac sa svoje dvoje djece.

Na terenu su pripadnici Specijalne policije čiji pregovarač pokušava stupiti u kontakt s muškarcem. Kako saznajemo, on je odbijao kontakt, ali je djeci koja su s njim dozvoljavao razgovor sa službenim osobama. Prema neslužbenim infomacijama, jedno od njegove djece koja su s njim je maloljetno, a drugo nije.

Sve je krenulo kada je malo prije 22 sata policiji dobila dojavu o obiteljskom nasilju. Kada su došli do zgrade u Kaštelima muškarac se zatvorio u stan s još dva člana obitelji i odbio otvoriti vrata. Policija je opkolila zgradu i evakuirala stanare. Do ponoći nije uspostavljen kontakt tako da ni preko razgovora s djecom nisu poznati njegovi zahtjevi. Djeca nisu ozlijeđena, a osim policije na mjestu događaja je ekipa Hitne pomoći i kaštelanski vatrogasci.

 

 

 

Naslovnica Crna kronika