Novosti Crna kronika

'dorh je zakazao'

Daruvarac pripremio žalbu na 250 stranica, poznati odvjetnik komentira: On nije glup. Vidi da mu je u jednoj fazi dobro došla ova medijska pompa

 'dorh je zakazao'

Nakon što je jučer na slobodu bez ikakvih mjera opreza pušten Darko Kovačević Daruvarac, optužen za brutalno premlaćivanje djevojke u Zadru, poznati odvjetnik Veljko Miljević objasnio je za HRT kako je moglo doći do takve situacije.

Miljević smatra da je dobro da se u ovaj slučaj uključila i javnost, a odgovornost za puštanje Daruvarca bez mjera opreza nije samo na jednoj osobi ili instituciji.

'Nije tu samo jedna stepenica ili karika popustila...Zakoni nam nisu savršeni, evo već 11 godina govorimo za Zakon o kaznenom postupku da se radi o novom zakonu. U međuvremenu je bilo i brojnih promjena i izmjena', kaže Miljević i dodaje da smatra da je zakazao i DORH.

'Isto tako, pritisak javnosti je utjecao i na suđenje. Mediji su djelovali na izricanje prvostupanjske presude. Drugostupanjska presuda neće biti jednaka kao prva', dodaje odvjetnik.

U pogledu izricanja ili neizricanja zaštitnih mjera, sud je mogao drugačije odlučiti, kaže Miljević. 

'U registru mjera imate deset mjera opreza. Imate pod točkom 4. zabranu približavanja određenoj osobi. Pa to je svrha koja se želi postići u ovom predmetu. Postoje i druge mjere da se osobi ne može pristupiti niti fizički niti na bilo koji drugi način', kaže Miljević za HRT.

Unatoč svemu, odvjetnik Miljević kaže da je Daruvarac u odnosu na prijašnje presude u sličnim slučajevima, sada dobio visoku kaznu. Ipak, medijska je pompa Daruvarcu dobro došla u jednoj fazi, pa je zato sada za medije rekao da se zapravo on osjeća kao žrtva.

'Slučaj ide u drugi stupanj. On nije glup. On vidi da je njemu u jednoj fazi dobrodošla ova medijska pompa. Njegov odvjetnik Boris Radman napisao je žalbu 250 stranica te očito tu ima elemenata o kojima i Daruvarac govori', rekao je Miljević.

Naslovnica Crna kronika