Novosti Crna kronika

ispituju se svjedoci

Nastavljeno suđenje Daruvarcu: i dalje će mu se suditi u Zadru, a javnost je isključena. U sudnicu stigla i brutalno premlaćena 18-godišnjakinja

ispituju se svjedoci

Točno u podne na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje Darku Kovačeviću zvanom Daruvarac za teško premlaćivanje 18-godišnje Zadranke prošlog ljeta u kafiću "Chill out" na Meladi, piše Zadarski.hr.

Daruvarac je ispred zgrade suda došao taksijem nekoliko minuta prije 12 sati, a dočekao ga je odvjetnik Boris Radman. Potom su zajedno otišli do sudnice. Nakon njih na sud su došle majka Ana Gurlica i njezina napadnuta kći u pratnji odvjetnika Milana Petričića

Čim je suđenje počelo, državni odvjetnik je zatražio isključenje javnosti zbog zaštite dostojanstva žrtve. Daruvarčev odvjetnik je zatražio čitanje iskaza dosadašnjih svjedoka, kako se njihov dolazak na sud ne bi ponavljao i tako odugovlačilo suđenje. Pritom je spočitnuo državnom odvjetniku da očito nije pročitao njegov dopis od 24. prosinca u kojem je najavio svoj prijedlog za čitanjem iskaza svjedoka.

Sutkinja Mitra Meštrović potom je zatvorila suđenje za javnost. Na današnjem suđenju trebalo bi svoje iskaze dati pet svjedoka.

Naslovnica Crna kronika