Novosti Crna kronika

ništa od izuzeća sudaca

Počelo suđenje 'Daruvarcu' zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke: Ne osjećam se krivim, to je konstrukcija majke i njene kćeri!; Djevojka se nije pojavila u sudnici jer je u bolnici

ništa od izuzeća sudaca

10:14 - Daruvarac je doveden iz pritvora u lisicama i pratnji pravosudne policije, a 18-godišnjakinja se nije pojavila u sudnici jer se nalazi u Kliničkoj bolnici Dubrava gdje je podvrgnuta operaciji nosa kao posljedici premlaćivanja, javlja Zadarski.hr.

- Za djelo prijetnje ne osjećam se krivim jer je to konstrukcija majke i njezine kćeri. Za ovo drugo djelo ne smatram se krvim onako kako mi se stavlja na teret optužnicom - rekao je Daruvarac nakon što mu je državni odvjetnik Igor Vulić pročitao optužnicu kojom se tereti za prijetnju i nanošenje teških tjelesnih ozlijeda.

Daruvarčev odvjetnik je rekao kako će u postupku dokazati kako se prijetnja nije dogodila, te da se sve odigralo na drugačiji način od onoga koji se "Daruvarcu" stavlja na teret optužnicom. U tom je pravcu predložio niz svjedoka.

NAJAVA

Iako je obrana zatražila delegaciju zadarskog suda zbog sumnje u nepristrano i objektivno suđenje, Vrhovni sud RH odlučio je da će se 31-godišnjem Darku Kovačeviću "Daruvarcu", optuženom za krvničko premlaćivanje 18-godišnje djevojke, ipak suditi u Zadru.

Na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru "Daruvarac" će sjesti već danas, u 9.30 sati, kada će mu započeti suđenje koje je 11. listopada odgođeno zbog zahtjeva njegovog odvjetnika Andreja Korljana.

Korljan je tražio da se suđenje izmjesti iz Zadra jer se bojao da njegov branjenik neće imati nepristran i objektivan postupak zbog medijskoga pritiska.

Svjedoci brutalnog premlaćivanja 18-godišnjakinje kojoj su liječnici morali 'krpati' lice: To se nije moglo gledati. On je toj djevojci valjda pola sata udarao glavom o umivaonik

Majka pretučene Zadranke prepričala skandalozan razgovor s glasnogovornikom policije: Rekao mi je da očito ima tih žena koje tako traže; Žodan: To je rekla-kazala

Zbog niza drugih okolnosti koje izazivaju sumnju u nepristranost, zatražio je i izuzeće od obavljanja sudačke dužnosti raspravnog suca Tomislava Šimića, predsjednice Općinskog suda u Zadru Ane Mišlov, kao nadležne za odlučivanje o izuzeću suca Šimića, Ivane Klišmanić, sutkinje Općinskog suda u Zadru i zamjenice predsjednice Općinskog suda u Zadru i Borisa Babića, predsjednika Županijskog suda u Zadru kao nadležnog za odlučivanje o izuzeću predsjednice Općinskog suda u Zadru Ane Mišlov.

Snimke razgovora majke pretučene Zadranke otkrivaju kako je očajna žena uzela stvari u svoje ruke i nasilniku dovela policiju na vrata: 'Dite si mi ubija, raskasapia si je!'

MUP utvrdio propuste zadarske policije u slučaju brutalnog premlaćivanja djevojke: Pojedini službenici nisu poduzeli sve propisane mjere i radnje

Posebno važnom istaknuo je okolnost da je 11. rujna oko 11 sati ujutro sudac Šimić posjetio okrivljenika u zatvorskoj ćeliji direktno mu se obrativši riječima kako će ga on suditi, te da on i njegov branitelj slučajno ne traže odgode ili izlike za suđenje.

Neviđeni fizički ispad nad 18-godišnjakinjom odigrao se 13. lipnja oko 21 sat nakon što je došla u jedan zadarski kafić.
Daruvarac ju je najprije udario rukom u potiljak i za njom otišao u toalet optužujući je za varanje.

Nakon toga je počeo udarati šakama po glavi, a kad je ona pobjegla u drugi toalet, ušao je za njom i udarao je šakama u glavu, a potom je uhvatio rukama za glavu i nekoliko puta njenom glavom udario o umivaonik. Zadranka je potom pobjegla u kafić a on je potom u dva navrata uhvatio za kosu i bacio na pod, te je više puta udario nogom u tijelo i glavu nanijevši joj teške tjelesne ozljede.

Dva tjedna ranije u kafić je donio i ručnu bombu, te joj je rekao da će ubiti nju i njenu obitelj ako ga prijavi policiji.

Naslovnica Crna kronika