Novosti Crna kronika

krvave splitske ulice

Splitski kamatar koji je propucao mladića i dalje u bijegu: još se ne zna gdje je Giljanović ni zašto je pucao u Bekavca; Splićani u strahu, policija poručuje da 'sve drže pod kontrolom'

 krvave splitske ulice

Splitska policija još uvijek traga za Ivanom Giljanovićem (36) koji je 1. svibnja nešto prije 20 sati u splitskom kafiću u Ulici Domovinskog rata upucao Marka Bekavca (27) pri tom ga teže tjelesno ozlijedivši nakon čega se dao u bijeg te od tada za njim traje opsežna policijska potraga, doznaje se u policiji.

Bekavac je u pucnjavi zadobio teške tjelesne ozljede zbog čega je bio podvrgnut operacijskom zahvatu, zadržan je na daljnjem liječenju u splitskoj bolnici, no život mu nije ugrožen.

Novi oružani sukob u Splitu: u pucnjavi u kafiću ranjen 27-godišnjak! Pogledajte fotografije s mjesta zločina

Dok se on liječi policija intezivno traga za Giljanovićem koji je na očigled prestrašenih posjetitelja kafića ušetao i u njega ispalio hice. Još se uvijek pouzdano i točno ne zna koji su motivi tog napada.

Ovo je Splićanin koji je jučer propucao 27-godišnjaka: policija traži pomoć građana

Oba mladića policiji su itekako poznata. Giljanovića, koji je osuđen za nekoliko kaznenih djela iznude i lihvarskih ugovora, poznaju kao kamatara koji utjeruje novac od dužnika uz kamatu od 20 posto mjesečno, dok je Bekavac također bio u zatvoru i to pet godina, zbog ubojstva mladića na Bačvicama, a sudjelovao je u još nekim splitskim pucanjavama.

Tko je Ivan Giljanović, splitski kamatar koji je propucao Bekavca pa mirno išetao iz kafića?

Zbog pucnjave u Splitu koja je posljednjih tjedana sve učestalija na ulicama grada dobar dio stanovništva je preplašen. Policija tvrdi da nema mjesta panici jer sve drže pod kontrolom te i dalje rade na slučaju, a vjeruju da će uskoro i uhititi Giljanovića.

Naslovnica Crna kronika