Novosti Crna kronika

nemile scene

'Neman ja šta čekat, majku ti tvoju, ubit ću te': načelnik Baške Vode bez komentara na nasilni ispad svog sina, pretučeni mladić zbog straha ne želi davati izjave

nemile scene

Sve da Mate Roščić (27) iz Baške Vode nije sin načelnika Joska Roščića i brat saborske zastupnice Dragice Roščić, a oboje su iz redova HDZ-a, opet bi se za njega znalo. Nasilnim ispadima već godinama daje posla i novinarima crne kronike i policiji.

Zato je malo koga na Makarskoj rivijeri iznenadilo kad je 4. travnja oko 18.15 sati iz automobila navodno izvukao i prebio dvanaest godina starijeg Tučepljanina Romana Čovića.

Njegov prijatelj prepričao nam je incident kojem je kumovalo pretjecanje na Jadranskoj magistrali, negdje oko Ruskamena. Kaže da je Roščić odlučio preteći Čovića i još jedan automobil, ali nije uspio.

- Roščić ih je odlučio preteći, ali Romana nije uspio. Išao je oko sto na sat. Počeo je blicati iza njega, davati žmigavac. Mislio je, Romano, da mu time želi poručiti da uspori kako bi ga zaobišao, ali ispalo je da mu je namjera bila da ga zaustavi. Romano nije htio stati. Šta zna s kim ima posla. Prešao ga je tek u Medićima, i stao na cestu. Izašao iz automobila i krenuo prema njemu. Romano se polukružno okrenuo i otišao u Lokvu Rogoznicu gdje je stao nekih desetak minuta dok se nije pribrao. Došao sebi. Onda je krenuo za Tučepe. Nije imao pojma da ga Roščić čeka na Dubcima. Tu ga je vidio i nastavio za njim. Krenula je potjera. Bježao je, ali Roščićeva Toyota bila je brža. Nije bilo policije. U Krvavici na okuci Romano je zaobišao dva kamiona, i Roščić isto za njim. Prešao je onda i njega. Romana. Tada je ušao u škare. Iz suprotnog smjera nailazilo je vozilo s oznakom autoškole. Oni su stali. Roščić je izašao iz auta, došao do Romana, i počeo lupati šakama i nogama, razbio mu retrovizor, vrata – prenosi nam Čovićev prijatelj, od riječi do riječi.

Svjetlo života

Kaže nam, Romano je Matu molio da prestane dok ga je ovaj tukao šakama u glavu.

- Rekao je "čekaj, stani", na što je Roščić odgovorio "neman ja šta čekat, majku ti tvoju, ubit ću te". I tako ga je tukao. Lijevu ruku mu je zaokrenuo u ramenu, i ovaj se više nije mogao kretati. Okretao je glavu, da ga ne udara, a ovaj mu je stalno tražio lice. I tako, šest, sedam puta ga je udario šakom - priča nam prijatelj pretučenog Čovića.

Kaže, da Čović ne želi davati izjave za medije jer mu je svega puna kapa. Govori nam da od napada nije isti. Strah ga je. Pukao mu je bubnjić, vilica mu se iskrivila, lijeva strana lica natečena. Povremeno mu sijevne bol u glavi, vrti mu se. Auto mu je također oštećen

Roščić je, kažu, sam došao u policijsku postaju i priznao krivnju. Neki mediji pišu da su se Romano i on tamo izgrlili, da je Roščićev otac izjavio da su otišli i na piće.

Je li to istina, pitamo Romanova prijatelja koji je očito preuzeo na sebe ulogu glasnogovornika.

- To je laž! Na nikakvom piću nisu bili. Ali ispred policije mu je dao ruku i rekao: "Dragi Gospodine, neka i u njegov život svjetlo uđe" - odgovara nam.

Po Rivijeri se proširila i priča da je Romano Čović braneći se koristio elektrošoker. Pitamo mu prijatelja, zna li išta o tome?

- Ma to je izmišljeno. A on nikad nije diga ruku na nikoga. Ma ništa, nikad - opovrgava naš sugovornik.

'Neka sam daje izjave​'

A Mate Roščić nije bio raspoložen za izjave. Preko telefona smo dobili samo ljubazno "doviđenja", dok smo od njegova oca, načelnika, dobili izjavu koju je čovjek već navikao izgovarati za ove prilike:

- On je punoljetan. Neću ja nikoga braniti, neka sam daje izjave - kratko je poručio.

Malo duži odgovor stigao je iz policije. Kažu da je zaprimljena dojava o narušavanju javnog reda i mira te da je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je navedenog dana oko 18:00 sati u mjestu Krvavica, na cesti D8, 27-godišnjak zbog nesuglasica u prometu fizički napao 40-godišnjaka, kojem je pružena liječnička pomoć:

- Utvrđeno je kako je zadobio lakšu tjelesnu ozljedu. Nad 27-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje, te je utvrđeno postojanje sumnje u počinjenje članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi čega će nadležnom prekršajnom sudu biti podnesena adekvatna prijava.

Naslovnica Crna kronika