Novosti Crna kronika

ide u istražni zatvor

Sjećate li se nje? DORH podigao optužnicu protiv Amerikanke koja je u Slavoniji pokušala zaklati policajca, a 'proslavila se' teroriziranjem studenata i profesora Filozofskog fakulteta

ide u istražni zatvor

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 41-godišnje američke državljanke Vanesse Raney, tereteći je da je 15. svibnja pokušala nožem ubiti policajca nakon što je u neubrojivom stanju i bez osobnih dokumenata zatečena u baranjskom mjestu Bilju.

'Šalje mi pornografske poruke, okomila mi se i na djecu': studentica iz Teksasa djelatnici zagrebačkog Filozofskog fakulteta pretvorila život u pakao

Misterij zvan Vanessa Raney: SOA ju je proglasila opasnom za javni poredak - kako je takva osoba dospjela u Hrvatsku i tko je ona u stvari?

Priča o Vanessi nije mogla drugačije završiti: Amerikanku koja je izbola policajca čak je i SOA proglasila prijetnjom za nacionalnu sigurnost


Policajci su Raney smjestili u automobil na tražnje sjedište kako bi utvrdili njezin identitet, no ona je prema sumnjama tužiteljstva prilikom vožnje u nakani usmrćivanja izbola nožem 45-godišnjeg policajca koji je sjedio na suvozačevom sjedištu. Terete je da je policajca više puta ubola i porezala nožem po glavi, vratu i desnoj šaci.Tužiteljstvo navodi da optužena nije ostvarila svoju namjeru jer je napadnutog policajca uspio obraniti drugi policajac koji je istrgnuo osumnjičenici nož iz ruku.

Protiv osumnjičene određen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja nedjela uslijed težih duševnih smetnji, dok je temeljem odluke upravitelja zatvora smještena u bolnicu.

Raney je po pisanju medija 2015. upisala jezične vježbe na zagrebačkim Filozofskom fakultetu. Protiv nje su navodno bile podnesene prijave zbog "teroriziranja" nekolicine studenata i profesora na Filozofskom fakultetu  zbog čega joj je dekan zabranio ulaz na fakultet. U Hrvatskoj je navodno boravila ilegalno, a mediji su isticali i da ju je SOA proglasila opasnom za javni poredak.

Naslovnica Crna kronika