Novosti Biznis

ABS Sisak: u 2014. veća zaposlenost i 25 tisuća tona čelika mjesečno

Talijanski vlasnik tvrtke ABS Sisak, tvrtka Danieli, do sada je sisačku željezaru, koju su Talijani kupili od američkog CMC-a u lipnju 2012. godine, uložio 25 milijuna eura, sa ciljem modernizacicje pogona i stvaranja tvrtke spremne za proboj europsko tržište 2014. godine.

Planovi proizvodnje u idućoj godini predviđaju proizvodnju 25 tisuća tona čeličnih okruglica mjesečno I, što je posebno važno, povećanje broja zaposlenih sa 175 na na 250 radnika.

S tim je podacima županicu Marinu Lovrić Merzel krajem prošlog tjedna upoznao Andrea Landini, predsjednik Uprave ANS-a Sisak, tijekom županičine posjete željezarinim postrojenjima.

Tvrtka ABS zbog jeftinije struje radi samo u noćnoj smjeni, a tvrtki ističu kako su postigli kvalitetu čelika koja uspješno može konkurirati na zahtjevnom i probirljivom tržištu specijalnih čelika, kao što su autoindustrija i slične proizvodne grane.

Istaknuto je da je zadnjih 20 godina sisačka Željezara jedva preživljavala i tehnološki stagnirala, da je napokon dobila tehnologiju za budućnost, te da po kvaliteti i količini specijalnih vrsta čelika ABS-ova čeličana iz Siska sada može svima konkurirati.

M. Pi.
Foto: Arhiv CROPIX
Naslovnica Biznis