Novosti BiH

Vatreno jutro u Banja Luci

Ručnom granatom pokušali likvidirati profesora tjelesnog kojeg su učenice optužile za pedofiliju!?

Vatreno jutro u Banja Luci

Dvije osobe ozlijeđene su u u seriji eksplozija koje su u utorak prijepodne potresle jedno od stambenih naselja u Banjoj Luci, a policija je potvrdila kako je uzrok eksplozivna naprava podmetnuta pod jedan automobil.

Pred stambenom višekatnicom u naselju Starčevica nešto poslije deset sati odjeknula je eksplozija koja je uništila jedan od parkiranih automobila, a potom se začulo još nekoliko eksplozija nakon što je vatra zahvatila i ostala vozila na parkingu.
 

 

 

 


Portal "Nezavisnih novina" prenio je kako je eksplozivna naprava bila podmetnuta pod "Mercedes" čiji je vlasnik Spaso Šakota, profesor tjelesnog odgoja koji je ranije navodno prijavljivan zbog pedofilije.
Policija je odmah nakon eksplozije okružila mjesto na kojemu se zbio incident, a tamo je stigao i ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač koji je novinarima kazao kako ovo nema veze s terorizmom.

"Ovo je bio ciljani napad na određenu osobu", kazao je Lukač navodeći kako su lakše ozlijeđene dvije osobe, uključujući vlasnika automobila koji je bio izravnom metom napada. Kazao je kako je pod vozilo podmetnuta ručna bomba.

Lukač je kazao kako je ozlijeđeni vlasnik automobila prijavljivan za neka kaznena djela, no ne i za pedofiliju.
Policija tretira slučaj kao pokušaj ubojstva i provodi istragu kako bi se utvrdile sve činjenice.

 

 

 

 

Naslovnica BiH