StoryEditorOCM
Živothladan tuš

Znate li što je ‘posteurovizijska depresija‘? Ima i toga, a fanovima ovog natjecanja jedna stvar posebno teško pada

Piše MOZAIK SD
15. svibnja 2023. - 21:16

Mjesecima se atmosfera zagrijavala do usijanja, pratili smo svaki korak, svaki nacionalni izbor, svaki, pa i najmanji skandalčić, ocjenjivali pjesme, svađali se čiji će favorit na kraju biti bolji i… puf!

U jednoj noći je sve završeno. Fanovima Eurosonga “dan poslije” finala, kad uzbuđenja više nema, iznimno teško pada. Sve to strani fanovi našeg omiljenog televizijskog natjecanja već odavno zovu “post-eurovizijska depresija”.

Nema proba, nema intervjua, nema iščekivanja…

Zastori nad natjecanjem koje čekamo godinu dana su spušteni i trebat ćemo pričekati da se Zemlja još jednom okrene oko Sunca prije nego uzbuđenje zvano Eurosong ponovno započne. 

Fanovi Eurosonga, pogotovo oni najvjerniji, moraju početi smišljati što raditi i čime se zanimati do nove eurovizijske sezone, pišu na stranici Eurosong.hr

Post-eurovizijsku depresiju, kažu strani fanovi, karakteriziraju opće pomanjkanje interesa za Eurosongom, uz ponešto umora i gubitka volje za praćenjem priča i trakavica koje se vuku iza netom završenog finala.

Za nacionalne televizije Eurosong ide u zadnju ladicu na stolu, pa će informacija i šaputanja po kuloarima biti sve manje. Ukoliko pritom vaš favorit nije pobijedio, simptomi mogu biti i izraženiji.

Stoga, ukoliko ovih dana osjećate kako ste umorni i bezvoljni, ne brinite.

Dešava se i drugima. Za prave fanove, ovo je više od natjecanja. Stoga, ne očajavajte. I ove godine, najveći televizijski spektakl u Europi otkrio je mnoga imena, mnoge glazbenike i sjajne pjesme koje ćemo rado slušati do rujna i novog zahuktavanja eurovizijskog vlaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:23