StoryEditor
Životočima veterana

Život stogodišnjeg kapetana Toma Moorea uskoro će na filmsko platno: Mogli bi me glumiti Michael ili Anthony, ako su spremni da ih se - postara

Piše M. Č.
2. listopada 2020. - 20:10
AFPChris Jackson

Životna priča stogodišnjeg kapetana Toma Moorea, koji je nedavno postao počasni pukovnik, a kraljica Elizabeta II. proglasila ga je vitezom, uskoro će se pretočiti na filmsko platno.

Britanske tvrtke Fred Films i Powder Keg Pictures otkupile su prava na ekranizaciju života veterana Drugog svjetskog rata koji je ovog proljeća ponovno postao junak nacije kad je uoči stotog rođendana odlučio napraviti sto krugova po svojem dvorištu, a kreće se uz pomoć hodalice, kako bi prikupio tisuću funta pomoći za zdravstvene djelatnike na prvoj crti borbe s pandemijom koronavirusa.

Njegov se skromni plan pretvorio u nevjerojatnu akciju tijekom koje je pukovnik Tom šetajući dvorištem od brojnih donatora iz zemlje i svijeta prikupio 39 milijuna funta za nacionalnu zdravstvenu službu. To nije bio jedini Tomov pothvat, dospio je na prvo mjesto glazbenih ljestvica snimivši s Michaelom Ballom kultnu himnu navijača Liverpoola "You'll Never Walk Alone", a objavio je i autobiografiju "Tomorrow Will Be A Good Day".

image
AFP
Emma Sohl

Filmska priča o "nacionalnom blagu", kako od tada nazivaju simpatičnog pukovnika Toma, fokusirat će se na njegov odnos s mlađim članovima obitelji s kojima živi nakon što mu je preminula supruga Pamela, s kojom je bio u braku 40 godina.

Naravno, film koji još nema naslov osvrnut će se i na njegovu vojnu karijeru i pokazati kako su ga užasi rata inspirirali da nastavi hodati usprkos dugoj borbi s rakom kože i prijelomu kuka. Nije poznato ni tko će biti u glavnoj ulozi, kad su ga pitali tko bi ga mogao portretirati, pukovnik Tom u šali je kazao: "Ne poznajem ni jednog stogodišnjeg glumca."

No, istaknuo je dvije glumačke legende, 87-godišnjeg Michaela Cainea i 82-godišnjeg Anthonyja Hopkinsa, kaže kako je siguran da bi oni obavili sjajan posao ako su spremni da ih se – postara.

Film bi se trebao početi snimati sljedeće godine, nadajmo se da će pukovnik Tom biti na njegovoj premijeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2021 15:14