StoryEditor
Životkriv je otac?

Zbog smrti djevojčice maćeha je dobila 31 godinu zatvora, na suđenju isplivali prestrašni detalji: malenu je zaključavala u pseću kućicu i njezinom glavom udarala u zid

Piše PSD
23. prosinca 2021. - 18:25

Žena iz Kansasa osuđena je na 31 godinu i tri mjeseca zatvora nakon što je priznala krivnju za ubojstvo trogodišnje kćeri svog dečka i pokopanje u plitku grobnicu 2020. godine, javlja Daily Mail. 

Jacqulyn Kirkpatrick, priznala je 3. studenoga krivnju po jednoj točki optužnice za ubojstvo drugog stupnja, jednoj točki za zlostavljanje djeteta mlađeg od šest godina i dvije točke za ometanje provođenja zakona. Uhićena je u srpnju 2020. zajedno sa svojim dečkom Howardom Jansenom III, nakon što su posmrtni ostaci trogodišnje Olivije Jansen pronađeni u šumovitom području, nekoliko sati nakon što je Howard lažno prijavio nestanak svoje kćeri.

image
Facebook

Pronađeni ostaci djevojčice pokazuju znakove teškog zlostavljanja s modricama koje su prekrivale njezino tijelo i posjekotinom na stražnjoj strani glave, priopćile su vlasti.

Sumnjalo se da je pretučena na smrt, a obdukcijom je kasnije utvrđeno da je dijete doživjelo krvarenje u mozgu. Tijekom ročišta za izjašnjenje o krivnji, tužitelj je rekao da su druga djeca u kući navodno ispričala istražiteljima da je Kirkpatrick povremeno udarala Olivijinom glavom o zid. Također,  držala je djevojčicu zaključanu u kućici za pse i prisiljavala je da dulje vrijeme stoji u kutu, rekli su tužitelji.

Kirkpatrick je sklopila sporazum o priznanju krivnje te je pristala svjedočiti protiv Jansena koji se tereti za ubojstvo prvog stupnja, tešku opasnost za dijete i kriminalno skrnavljenje u vezi sa smrću njegove male kćeri.

Sudac okružnog suda u Wyandotteu također je naložio Kirkpatricku da plati 1.216,92 dolara na ime povrata za Olivijine pogrebne troškove, osim ako Jansen ne pokrije troškove. Sudac je Kirkpatrick osudio na maksimalnu kaznu dopuštenu njezinim sporazumom o priznanju krivnje. Nejasno je koliko je druge djece živjelo u domu i kamo su odvedena od prošlogodišnjeg uhićenja Kirkpatrick i Jansena.

image
Facebook

Na ročištu su govorili članovi Olivijine obitelji izražavajući tugu zbog brutalnog gubitka voljene osobe. Izvještava se da je Olivijina majka bila u zatvoru u trenutku njezine smrti, ali daljnji detalji nisu objavljeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2022 11:52