StoryEditor
ŽivotMože povoljnije

Za najpopularnijim darom za Valentinovo mnogi će i ove godine posegnuti, ali postoji par jako dobrih razloga zbog kojih ne bi trebali

Piše L. L.
12. veljače 2020. - 19:42
Shutterstock

Iako je crvena ruža i sve ono što predstavlja nedvojbeno simbol u kojemu mnogi vide isključivo lijepo i pozitivno, postoji i nekoliko razloga zbog kojih ne biste i ove godine trebali posegnuti za njima kao za valentinovskim darom.

O tome su pisali brojni svjetski mediji, među ostalima Business Insider.

Ružama, naime, kao najpopularnijem daru za Dan zaljubljenih, baš tada poraste potražnja, prema tome i cijena. No riječ je o uvozu iz inozemstva što podrazumijeva ne samo troškove uzgoja i transporta, već i čitavog niza ekološki neprihvatljivih poteza. Cijene ruža skaču do 100%, ako ćete razlog zbog kojeg biste se trebali okrenuti nekom povoljnijem daru.

U Europu rezane ruže najčešće stižu iz Kenije, Etiopije, Kolumbije i Ekvadora. Duge transportne rute uz visoku emisiju ugljičnog dioksida samo su jedan od problema kod uvoza ruža. Naime, riječ je o zemljama u kojima su uvjeti rada često problematični, čak i nehumani.

Trajniji dar od rezane ruže svakako bi bilo cvijeće u tegli ili pitaru, a na taj način niste preskočili ideju koja je u svojemu začetku zasigurno nježna i obojena ljubavlju. Posegnite za autohtonim vrstama cvijeća za naše područje, čak su i rezani tulipani prema mnogima bolja opcija.

Možete biti i kreativni. Imajte na umu da najjednostavnija opcija nije uvijek ona najbolja.

#VALENTINOVO

Izdvojeno