StoryEditorOCM
ŽivotIZNIMNA ŽENA

Za časnu Nikolinu kuhanje je molitva, mjesto na njenim tečajevima čeka se godinama. Upravo je objavila kuharicu, 555 recepata pravi su dragulji

14. listopada 2020. - 20:33

U moru kuharica objavljenih zadnjih godina, između onih koje nude tzv. eksperimentalnu gastronomiju i tradicijski pristup kuhanju, potonje sve više, čini se, zauzimaju primat.

Prisjetimo se samo nekih; prije nekoliko godina smo uživali u vremeplovu iz staroga Splita, naime između dva svjetska rata: "Kuharici none Carmen" Ivane Prijatelj Pavičić, pa smo se preklani sladili "Kolačima moje omame Vilme – Slatki okusi Austro-Ugarske" Maroja Mihovilovića, kao i onima već prokušanog pjesnika među kuharima Veljka Barbierija, koji je odavno postao "klasa" u rangu Dike Marjanović-Radice, i drugim izdanjima koji se referiraju na stil kojim su kuhali naši stari.

Da stvar bude još više "retro", svjedoči i velika popularnost knjige "Sv. Hildegarda i hrana kao lijek" Wigharda Strehlo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:10