StoryEditor
ŽivotKAKVA SPRETNOST

Urnebesni video mačke iz okolice Zadra pokazao je pravu narav ovih životinja: na putu do hrane nema prepreka, pogledajte što radi

Piše I. P.
4. studenog 2019. - 20:27

Kažu da su mačke poput ljudi, svaka ima različit karakter. No, jedna stvar sigurno im je zajednička, uporne su i neslomljivog duha, kad nešto naume, od toga ne odustaju, osobito ako je u pitanju hrana. Ne mogu ih zaustaviti nikakve prepreke, pa ni one kojima bi se samo ljudi trebali znati služiti, poput kvake na vratima.

Tako je jedna obitelj iz Briševa u zadarskom zaleđu na YouTube postavila video svoje mačke, koja nevjerojatnom spretnošću otvara vrata blagovaonice. 

Akrobatskim skokom mačka se vine sve do kvake vrata, od koju se potom šapama objesi, otvori je, skoči na tlo, malo gurne vrata i elegantno se ušeta u blagovaonicu.

- Primjetili smo da to radi neprestano, kad god želi ući u blagovaonicu. I baš nikad ne "promaši" kvaku od vrata. Jednostavno, kad zaželi, uđe, a zatvorena vrata u tome je ne sprječavaju - kazali su ukućani za portal Zadarski.hr.

Inače, pojedine mačke ne slažu se s drugim životinjama, no ova se sprijateljila sa svim ljubimcima obitelji u Briševu. Tako složno zajedno tamo žive mačke, psi, kokoši, pilići, čak i patke. Svi su međusobno prijatelji i nitko nikoga ne napada. Budući da očito i obitelj ima veliku ljubav prema životinjama, ova priča dokazuje tezu da ne biraju vlasnici mačku nego ona njih. 

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 23:00