StoryEditor
Životkninski dresscode

Unatoč nesmiljenoj vrućini, za ‘Oluju‘ samo svečano. Pogledajte današnje outfite poznatih faca iz Knina, iskusni vojnik i gospodin sve je rekao: To je znak poštovanja

5. kolovoza 2022. - 19:21

Prošlo je Kninom na dan obilježavanja “Oluje” puno ljudi, u vojnim odorama, u majicama s važnim domovinskim porukama, s obilježjima ratnih postrojbi.

Bilo je i istetoviranih, kosatih, bradatih, u motojaknama, u mladenačkim izdanjima. A onda se pojavio Josip Ovas iz Splita, iskusni vojnik, bivši pripadnik Divizijuna pomorskih i kopnenih diverzanata “A” HRM-a. Sa sobom je donio i svečani dress code kojeg se uvijek drži na važnim ceremonijalima.

Pa i onima u kojima se od žege sve topi pod visokim stupnjevima, kako neki kažu čak i 43 na suncu, koliko ih je u petak na “Oluji” Kninom pržilo. Ne, ne, ne smeta to Ovasu.

Primjeren izgled je u ovom slučaju znak poštovanja prema ljudima koji su svoj život, nešto veliko, nešto snažno, bitno, ostavili, ispisali za dobrobit naše zemlje, hrvatskih građana.

image
Joško Ponoš/Cropix

- Moje je oblačenje znak poštovanja prema mojim kolegama koji su poginuli u ratu, kao i prema onima što su preživjeli i kao i ja danas sudjeluju u slavlju naše slobode. I zato je tu poseban dress code, lijepo svečano odijelo, bijela košulja, fina kravata, ulaštene cipele. Kosa svezana u rep. Sve na svom mjestu. Točno kako treba - veli Ovas.

Prisjetio se on dana u kojima se naša Hrvatska borila za svoju slobodu. Preživio je. Danas je tu, u Kninu, pred spomenikom “Oluja 95”, pred sjećanjem na preminule, one kojima odajemo priznaje, poštovanje, ljubav, čuvamo sjećanje za njihova djela.

- Eto zato sam tu, kako bih sudjelovao u ovom velikom danu, da s ovim ljudima podijelim i tugu zbog onih kojih nema, sreću što imamo našu nezavisnost i slobodu. Dolazim uvijek na ovakve manifestacije i svojim odabirom garderobe pokazujem svoje poštovanje prema ljudima i povijesnim djelima. Treba ih se sjećati, treba raditi na tome da što više mladih bude u ovo uključeno - veli Ovas. 

image
Robert Fajt/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Niksa Stipanicev/Cropix
image
Josko Ponos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. kolovoz 2022 01:35