StoryEditor
ŽivotAktivirajte magiju

Uključite se i vi: facebook slavi dvadeset godina od prvoga Pottera, fanovi oduševljeni

Piše PSD
26. lipnja 2017. - 17:24

26. lipnja 1997. J.K.Rowling objavila je prvu knjigu o Harryju Potteru, malome čarobnjaku koji je uspio začarati svijet. Potter je zaista fenomen, ne samo kada se govori o čitanosti i popularnosti knjiga, kojih je u zadnjih dvadeset godina izašlo ukupno sedam, već i po nevjerojatnoj količini zaluđenih fanova diljem svijeta. 

Ogromnu popularnost knjiga o Harryju Potteru gotovo su nadmašili istoimeni filmovi, koji su godinu za godinom donosili nevjerojatnu zaradu ne samo tvorcima, već i samoj autorici Rowling. Samohrana majka bez prihoda u kratkom je roku postala najmoćnija spisateljica na svijetu i svojim knjigama oborila sve rekorde čitanosti.


Franšiza o Potteru izrodila je i nekoliko tematskih parkova diljem svijeta, brojne kazališne predstave i mnoge dodatne sadržaje, a fanovi željno iščekuju sve što slijedi. A dvadesetu obljetnicu odlučili su obilježiti i na društvenim mrežama.

Vodstvo facebooka odlučilo je, naime, svaki komentar koji sadrži riječi Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw i Hufflepuff obilježiti čarobnim štapićem. Zanimljiva animacija pojavi se i kada, osim glavnih kuća u Hogwartsu, spomenete i ime slavnoga čarobnjaka. Obožavatelji su, naravno, odmah pohitali vidjeti kako se događa magija na facebooku, slaveći na taj način godišnjicu od objave omiljene im knjige.

Snapchat je također odlučio dodati posebnu masku kojom sebe možete pretvoriti u čarobnjaka Harryja. Izgovorite li pak "Lumos", "Nox"  ili "Silencio" svojem Google Asistentu moći ćete također aktivirati čarolije na Android telefonima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. veljača 2021 23:50