StoryEditorOCM
Životupad 15 eura

U Dubrovniku otvoren prvi Ice bar u Hrvatskoj

Piše PSD.
15. lipnja 2014. - 16:21
U Dubrovniku je otvoren Onofrio Ice bar, prvi takve vrste u Hrvatskoj. U novootvorenom baru posebnu pozornost privukle su skulpture svih važnijih znamenitosti grada Dubrovnika, koje je izradio dubrovački kipar Ivo Jašić. Ledeni su postali sveti Vlaho, Orlando, kula Minčeta, ali i maskeron kojeg je, dok je trajao domjenak, izrađivao dubrovački kipar, pa su tako svi prisutni mogli vidjeti nastajanje ledene skulpture.

Ulaz u Ice bar naplaćivat će se 15 eura po osobi, a voditelj Damir Jakopec komentirao je otvaranje nesvakidašnjeg bara.

– Za ice bar smo se odlučili jer je to nešto posebno, nešto što ne možete vidjeti bilo gdje. Dubrovnik smo izabrali jer turista tu uvijek ima i trenutno je najposjećeniji grad u Hrvatskoj – rekao je Jakopec, te dodao kako će restoran vjerojatno raditi cijele godine, ovisno o tome što sezona pokaže.

Na istoj adresi uz Onofrio Ice baru Dubrovnik, vrata je otvorio i korejski restoran. Autohtona jela iz Koreje pripremat će vlasnici, koji su usput i kuhari u svom restoranu, a s Ice barom su u poslovnoj suradnji.

Program otvaranja vodila je Antonija Blaće, koja je svojom zdravicom "Podignimo skupa čaše za sve buduće zimske, Ice bar večeri naše!", nazdravila ovoj trostrukoj atrakciji.

– Ne mogu se odlučiti gdje mi je ljepše, u Ice baru u kojem je fino hladno ili korejska hrana koja je fenomenala. Sviđa mi se kako su ljudi došli i bojim se da bi mogli ugrijati temperaturu do stupnja da se otopi Ice bar – šaljivo je komentirala poznata voditeljica kojoj je ovo vjerojatno jedini dolazak u Dubrovnik ovo ljeto.

DUBROVAČKI VJESNIK
FOTO: TONČI PLAZIBAT
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 01:13