StoryEditor
ŽivotČESTITKE OD SRCA

Stella Matulić, iznimna Splićanka sa sindromom Down, obara nas s nogu duhom i talentima. Dobila je posao, modno će nas savjetovati u poznatoj trgovini

17. listopada 2020. - 13:01

"Ponosni smo i sretni jer je naša Stella danas i službeno postala dio ZARA teama! Stella će raditi na ženskom odjelu u Zara trgovini u Mall of Split, tako da je slobodno možete posjetiti!

Sigurni smo da će sve više poslodavaca prepoznati sjaj naših zvijezda.

P.S. Potpisivanje ugovora smo odmah proslavili ručkom u Hotel Park Split" - obavijestila je na svom Facebook profilu zajednica Downforlife.org, platforma koja okuplja osobe sa sindromom Down, njihove obitelji i prijatelje, te, kako kažu, sve ljude velikog srca.

U ovoj ekipi zaista vjeruju u svijet jednakih mogućnosti, a zaposlenje Stelle Matulić, jedne od njihovih članica, u popularnoj modnoj trgovini svjedoči da takvom optimizmu i uvjerenju, na sreću, ima mjesta.

O 23-godišnjoj Stelli Matulić Splićani su već puno puta i čitali i slušali. Djevojka je to osobitog duha, sposobnosti i neizmjernih talenata, koji su više puta zaslužili i dobili mjesto na našim stranicama, pisali smo o njoj kao o vrsnoj karatistici, prije par godina i kao o iznimnoj fotografkinji.  

"Bit će to najbolja proslava rođendana koju možete zamisliti!" – ustvrdila je, naime, Stella Matulić kad je odlučila veliki događaj, svoj 20. rođendan, proslaviti samostalnom izložbom fotografija, koja je bila otvorena u Pinakoteci splitske crkve Gospe od Zdravlja.

Ondje je izložila svoj pogled kroz objektiv okrunjen pod nazivom "Stellinih 20".

O svojoj ljubavi prema fotografiji ispričala je našoj novinarki:

"Nakon završene fotografske radionice u mojoj udruzi "Sindrom Down 21" Split, jednostavno sam se zaljubila u fotografiju i fotoaparat.

Prvi mi je, kada sam bila u trećem srednje, kupio brat Ante, pa sam rado fotografirala, ali sam ga više puta gubila!" – nestašno je kroz osmijeh priznala.

Ispričala je kako voli snimati varoške kamene kuće, "što starije, to bolje"... Nije joj problem zaviriti u skrivene dvorove, preskočiti ogradu, spremna je na sve za dobru fotografiju.

– Volim i prirodu, more, otoke... Sve me zanima, ulice i ljudi, posebno djeca... Ove zime bila sam i na Mosoru... - pričala je puna nadahnuća, a s jednakim sad pristupa i novom radnom mjestu, kojemu se beskrajno raduje.

"Stella je prvi put medijski privukla pozornost kada je na prvenstvu u karateu osvojila titulu. Za nju smo već otprije znali u sportu, ali je javnost upoznala u prosincu 2015. 

Karate je bio sport u kojem se našla i kojemu se posvetila, njeni treneri u klubu Zanshin hvalili su njenu disciplinu, predanost, ali i timski duh.

Kad sam razgovarao s njom, Stella se pokazala i kao veliki motivator. Isticala je kako nisu samo medalja i titula važna, nego je sport važan i za razvijanje prijateljstva. 

Stella je netko koga morate upoznati, i tada impresionirala svojim pristupom, toplinom" - komentirao nam je naš kolega sportski novinar Robert Radica.

Ne treba ni najmanje dvojiti da ćete i u splitskoj Zari, u Mallu, kad se obratite Stelli, dobiti najbolje što možete poželjeti od prodavačice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. kolovoz 2022 06:34