StoryEditor

Splitske Kućne mace na Cro-A-Porteru

Piše PSD.
3. travnja 2008. - 22:33
Kućne mace: Petra Lemešić i Ria Devčić
Dizajnerice koje se kriju iza imena ‘Kućne mace’ gošće su na reviji Tea Perića i Modne kuće Mak za čiju su kolekciju napravile unikatne torbe i druge modne dodatke

Sve je vodilo prema tome da se Petra Lemešić i Ria Devčić jednom u životu nađu i shvate kako ih osim prijateljstva može povezati i istančan pogled na lijepe stvari.

Petra se godinama bavila proizvodnjom suvenira i slikarstvom, Rea je i u Zagrebu bila poznata kao vrsna dizajnerica nakita i dekoraterka izloga, pa stoga nikoga nije začudilo kada su nakon brzog klika shvatile kako se pred njima ukazala mogućnost lijepe suradnje.

I bi tako, njihov splitski studio Kućne mace ovoga puta izlazi iz ugodnog doma i u punom svjetlu se prezentira na večerašnjem Cro-A-Porteru.

Petra i Ria su, naime, gošće na reviji Tea Perića i Modne kuće Mak za čiju su kolekciju napravile torbe koje su ‘legle’ uz cjelokupni izlaz. Ali nisu samo torbe u pitanju.

- Jedna započne misao, a druga je završi. Petra je prava matematičarka i zadužena je za prvi dio posla, a nakon toga dolazi Ria koja daje onaj završni umjetnički dodir. Krenemo u jednom pravcu, a dogodi se da završimo skroz u drugom, a usput se stalno dogovaramo, izmjenjujemo ideje i super se zabavljamo. I ništa nam nije teško, ni satima po dugopoljskim skladištima tražiti najpogodniji podmetač za naše torbe – u dahu se nadopunjuju Petra i Ria.

Torbe Kućnih maca su prije svega originalne, unikatne i prate modne trendove, ali im ne robuju. One su svoje, počevši od svakog šava na sebi, pa sve do ručke koja je kao zaštitni znak oblikovana u slovo M.

Od jeseni će početi stizati i kožni te krzneni primjerci, a do tada će ih na tržištu pratiti i još neke dodatne lijepe ženske stvarčice.

- Radit ćemo i kravate, šalove, kape, razne modne dodatke, nakit... Bit će tu i posebni okovratnik, Rijin patent kojeg je i zaštitila pod imenom Lakerija, inače predivan dodatak koji ‘diže’ svaki odjevni predmet. I što je najvažnije, kada dobijemo neku ideju nema šanse da odustanemo dok je ne realiziramo – kažu Mace kojima najkonstruktivnije kritike ipak dolaze od njihovih supruga Lea Lemešića i Roberta Pauletića. I zapravo se i ovom prilikom pokazalo kako iza svakog uspješnog muškarca stoji još uspješnija žena.

#KUĆNEMACE#CROAPORTER

Izdvojeno

06. srpanj 2020 14:59