StoryEditor
Životiskusna splićanka

Splitska ‘celebrity‘ primalja Bosiljka Bulović njegovala je preko 30 tisuća djece: ‘Grašin tata Zoran rekao mi je da ću biti babica Petrovom djetetu‘

Piše Vinko Paić
17. studenog 2021. - 20:52

Splitska primalja Bosiljka Bulović život je posvetila učenju trudnica prirodnom i bezbolnom porodu smatrajući da je to iako mnogima zvuči nemoguće - itekako moguće.

Tijekom svih ovih godina kod nje su na tečajeve dolazili i mnogi poznati Splićani poput Ane Bučević, Saše Antića iz TBF-a i Deana Dvornika sa svojim suprugama, glumica Gordana Gadžić (sin joj je mladi glumac Filip Vidović kojeg je dobila s preminulim glumcem Ivicom Vidovićem), novinarke Regina Zubanović i Darija Radan Jakovčević, Andrea Asanović, nećakinja Aljoše Asanovića...  Bosiljka je porodila i preminulu glumačku legendu Zoju Odak, njegovala je košarkaša Roka Lenija Ukića kad se rodio, kao i Bornu Budimira, sina Doris Dragović.

- Grašin tata Zoran uvijek kad me sretne kaže da ću njegovati Petrovo dijete. Njemu je velika želja da mu sin podari unuka koji bi nastavio njihovu lozu, jer iako mu kći Buga ima djecu, ona ne nose prezime Grašo, kaže Bosiljka.

image
Bosiljka je s Petrovim ocem Zoranom išla u osnovnu školu.
Nikola Vilic/Cropix

Nekadašnjeg košarkaša i uspješnog ugostitelja odlično poznaje.

- Mi smo vam zajedno išli u osnovnu školu, svih osam godina. Prepisavala sam od njega, kao i on od mene, smije se Bose, koja je upoznata s time da Petar Grašo nakon dugogodišnje veze s Danijelom Martinović ima novu partnericu, 14 godina mlađu pjevačicu Hanu Huljić, kći našeg hitmejkera Tončija Huljića.

- Jako mi je draga Hana, koliko sam čula, lijepo su je prihvatili i Petrovi roditelji. Vjeruju da im je veza stabilna i da bi je uskoro mogli okruniti i djetetom, čujte Petru je ipak 45 godina, kad će ako neće sad, šali se Bosiljka.

Inače, pjevačev tata nedavno je za 24 sata komentirao novu djevojku svog popularnog sina.

- Samo ću reći da je to njihov život s kojim sam sretan i zadovoljan. Kad su oni sretni i zadovoljni, i ja sam. Želim im sve najbolje. Drago mi je da to sve skupa ide svojim tokom, rekao je Zoran kojem je zasmetalo što su se proširile glasine da je bio zatečen viješću o njihovoj ljubavi.

Bosiljka je prije 30 godina njegovala i pjevačicu Doris Dragović. Priznala je kako je bila jako uplašena nakon poroda.

- Često sam tih prvih mjesec dana odlazila kod nje doma. Sjećam se da je bila toliko sretna i zadovoljna nakon što je rodila da mi je poklonila gajbu pive. Od nikoga u životu nisam dobila tako originalan poklon.

image
Doris Dragović i sin Borna
Bozidar Vukicevic/Cropix

Zoran Ukić, otac od Roka Ukića jednom mi je rekao da sam mu spasila sina jer je imao loše kukove što sam odmah primijetila kad sam ga počela njegovati, pa smo to brzo popravili. Da su, ne daj Bože, ti kukovi ostali, možda danas ne bi bio košarkaš, prisjetila se primalja koja je prije nekoliko godina izdala i četiri vrlo korisna DVD-a za sve buduće mame.

U njezinom se klubu Beba Eva i očevi educiraju o prirodnom porodu, disanju, relaksaciji, dojenju, kupanju beba i mijenjanju pelena. Bosiljka procjenjuje kako je u svojoj karijeri asistirala prilikom porođaja sedam tisuća žena i njegovala preko 30 tisuća djece rođenih prirodnim putem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. kolovoz 2022 01:31