StoryEditor
ŽivotVANKA REGULE

Slovački sin i tata Mraz osvojili prvo i treće mjesto na pustolovnoj bračkoj biciklističkoj utrci

Piše PSD.
25. srpnja 2014. - 19:21
Nakon nešto više od tri sata mukotrpne 37-kilometarske biciklističke utrke od Sutivana do Vidove gore, na cilj na 780 metara nadmorske visine prvi je stigao ujedno i najmlađi sudionik, 15-godišnji David Mraz iz Slovačke.

- Utrka je zaista bila teška, sunce je neprestalo virilo ispod oblaka, bilo je aslafta, makadama, bračkih sela, vinograda i maslinika, predivno iako iscprljujuće - zadihano nam je izjavio pobjednik X-Country Mountain Bike Uphilla - novine na ovogodišnjem, 16. po redu Vanka regule, festivalu pustolovnih sportova koji tradicionalno sredinom srpnja unese šušur u Sutivan i oko njega.

Priključili se iznajmljenim biciklima

Za mladim biciklistom tek koju minutu kasnio je drugoplasirani Branko Bernardić, te kao treći tata Marian Mraz, koji se s obitelji na Braču zatekao kao turist, no vidjevši da je otok idealan za avanturizam, priključio se dvadesetorici biciklista u utrci.

- Nisam mogao odoljeti. Supruga, djeca i ja ljetujemo u Sutivanu, a kako smo sin i ja pasionirani biciklisti, jednostavno smo se prijavili i to iznajmljenim biciklama. Sjajno je što imate ovakav festival - komentirao je oduševljeno Mraz stariji.

M. ILIĆ, FOTO: NIKOLA VILIĆ/CROPIX
item - id = 241722
related id = 0 -> 240844
related id = 1 -> 172980
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2021 19:52