StoryEditor
Životne dajte im mobitele

Roditelji, budite oprezni: pojavio se lažni Peppa Pig crtić, prepun nasilja i sadizma!

Piše PSD/M.Dr.
29. ožujka 2017. - 22:44
peppa.JPG

Na You Tube-u se može pronaći svega i svačega a isto je tako i sa crtićima i sličnim sadržajima koje gledaju i naši najmlađi. S obzirom da skoro pa ne postoji dijete koje na pametnom telefonu ili na TV ne zna samo upaliti YouTube i pronaći omiljeni crtić BBC upozorava na veliku prevaru na koju bi roditelji, bake i djedovi i svi ostali trebali obratiti pozornost.

Dakle, pojavile su se na tisuće snimki koje sliče na originale popularnih crtića, no puni su uznemirujućih sadržaja pa čak i onih totalno neprikladnih za mališane.

Posebno se na udaru našao crtić Peppa Pig. Umjesto 'normalnog' crtića, radnja postaje malo zabrinjavajuća. Jedan takav prikazuje Peppu kod zubara koji se ponaša sadistički prema Peppi koja onda vrišti i plače.

Laura June, novinarka, ujedno i roditelj kaže da je odmah primjetila da nešto nije u redu.

– Pepa vrišti i plače, a zubar se ponaša sadistički i to nije nešto što bi 3-godišnje dijete trebalo gledati - kazala je dodavši da je animacija slična originalu, dakle dovoljno da dijete misli da je to Peppa.

BBC je pronašao popriličan broj snimaka koji koriste poznate likove i smještaju ih u crtane filmove sa neprikladnom radnjom za djecu. Osim Peppe, tu su i Elsa iz filma 'Frozena', Spiderman ali i Malci...

Neki od snimki su napravljeni kao obične parodije i očigledno su namijenjeni odraslima, no druge su kopije autentičnih crtanih likova. Tako se i krše autorska prava.

Najgore od svega je što sadrže uznemirujuće scene koje djeca shvaćaju kao nešto sasvim normalno.

Neki od takvih lažnih privukli su masu ljudi. Kanal nazvan 'Toys and Funny Kids Surprise Eggs' jedan je od njih i poprilično gledan.

Na početku crtića pojavljuju se slike koje izgledaju autentično i prikazuju Peppu, Elsu i ostale, no ne i nazivi snimki te sadržaj koji slijedi... 

 

 

 

 

item - id = 477600
related id = 0 -> 1108260
related id = 1 -> 1105011
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2021 07:31