StoryEditor
Životlud je za njom

Rijetke fotografije partnerice kontroverznog monarha izašle u javnost i srušile Internet; Evo tko je lijepa Sineenat Wongvajirapakdi koja je dobila i posebnu titulu

Piše H
28. kolovoza 2019. - 11:21
2019-08-27T115728Z_706867366_RC1B0F7E2BA0_RTRMADP_3_THAILAND-ROYALS.JPG

Zbog rijetkih i neformalnih fotografija najnovije partnerice ekstravagantnoga tajlandskog monarha koje je objavila kraljevska palača srušila se internetska stranica.

Fotografije prikazuju 34-godišnju Sineenat Wongvajirapakdi u vojnoj uniformi kako pilotira zrakoplovom te kako puca iz pištolja. Ona nosi posebnu titulu koju kralj obično daje svojim suprugama ili partnericama.

Osebujni kralj Maha Vajiralongkorn, koji ima 67 godina, titulu posebne partnerice Sineenat je dodijelio u srpnju, samo dva mjeseca nakon vjenčanja s kraljicom Suthidom, četvrtom po redu suprugom. 

Kraljica Suthida bila je stjuardesa u Thai Airwaysu sve dok je Vajiralongkorn 2014. godine nije imenovao zamjenicom zapovjednika njegove sigurnosne jedinice. Generalicom ju je imenovao u prosincu 2016.

Sineenat, koja mu je partnerica postala u srpnju proglasio je general-bojnicom. Prva je osoba koja je dobila titulu kraljevske partnerice u gotovo posljednjih stotinu godina. Uz fotografije je kraljevska palača objavila i njezinu biografiju. 

U priopćenju palače stoji da je kralj "naručio da se napiše kraljevska biografija" za Sineenat, pilotkinju, medicinsku sestru i tjelohraniteljicu. Više od 60 fotografija i biografija na 46 stranica nose datum od prošlog tjedna, no na službenim internetskim stranicama objavljeni su u ponedjeljak. 

Ekstravagantni Vajiralongkorn ustavni monarh je postao još 2016. godine kada je preminuo njegov otac.

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 18:53