StoryEditor
Životstella muleka

Rasisti u Srbiji izvrijeđali pjevačicu iz Konga zbog odabira pjesma, ona im se obratila na tečnom srpskom i poslala im snažnu poruku

Piše PSD
25. siječnja 2022. - 23:49

Stella Muleka je u Srbiju došla iz rodnog Konga na studij i vrlo brzo se zaljubila u običaje i tradicionalnu glazbu te zemlje. Krajem prošle godine, u suradnji s Dejan Petrović Big Bandom, otpjevala je obradu pjesme 'Ej dragi, dragi' i snimila spot, javlja Buka

Međutim, neki od komentara koji su je dočekali nakon objavljivanja videa razočarali su ovu devojku, koja je tokom godina u Srbiji naučila tečno govoriti srpski jezik. 

- Željela bih se zahvaliti Dejanu na ovako lijepom projektu i što me je pozvao da budem dio njega, jer on zna, kao moja obitelj i pravi prijatelji u Srbiji, koliko volim Srbiju kao državu i koliko je poštujem, kazala je mlada pjevačica. 

- Provela sam mjesec dana učeći igrati kolo sa svojim kumom i šest mjeseci učeći srpski da bih ovdje upisala fakultet, gdje sam svaki dan plakala jer nisam dovoljno znala jezik, ali sam uz pomoć obitelji položila sve ispite iz srpskog s ocjenom 9/10, osim iz ekonometrije, iz koje sam imala nižu ocjenu - nastavila je.

- Razumijem da je Kosovo osjetljiva tema za veliki broj Srba, a oni koji misle da sam ovo pjevala zbog popularnosti i slave, imaju pravo na svoje mišljenje i to me ne pogađa. Prije svega, ja nisam iz Amerike nego iz Afrike, nije džungla, nemam divlje životinje u svom dvorištu i nisam došla u Srbiju jer sam migrant, rekla je.

- Ispričavam se ako želite da vaša snaha ima plave oči i zlatnu kosu. Ja imam tamne oči i tamnu kosu i ostajem ovdje. Jedini način da napustite Srbiju je da budete deportirani što se neće dogoditi jer se trudim da svaki dan ne kršim nijedan zakon, kao i da živim u skladu sa srpskim zakonima i poštujem ih, poručila je.

Također je otkrila da rasisti maltretiraju njezinu obitelj na društvenim mrežama.

- I ostavite moju obitelj na miru, nemojte im slati poruke na Instagram i Facebook da ne želite crnce u Srbiji jer veliki dio vas živi u inostranstvu – u Africi, Americi, Aziji – i nitko vam ne govori da se vratite svojoj zemlji, zaključila je Stella.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2022 11:47