StoryEditor
Životsvi dizajneri se slažu oko jednog - sezonu će obilježitI detalji

Proljetnu sezonu obilježit će modni detalji

Piše PSD.
13. ožujka 2008. - 11:46
Najnovije torbe su krute i geometrijski oblikovane, a nosit će se i one u obliku pisma. Šarene čarape su nešto bez čega se ne bi smjelo, a preširokim pojasevima struk se vraća iz prognanstva

Raznoliki modni detalji apsolutni su must-have u novoj sezoni
Proljeće se već uselilo u prodavaonice odjeće i počelo stvarati uobičajenu zbrku u ženskim, a, bome, i muškim glavama. Što će se nositi? Koje boje su u trendu? Kakve cipele, kakve torbe, široki ili uski pojas? Uske ili široke nogavice?

Koliko nas pitanja mori, pogotovo kad otvorimo ormar i shvatimo da smo se umorili od zimske garderobe, a sve što bi moglo biti proljetno nameće nam novu dilemu: može li se još nositi? 

Veliki modni dizajneri su već odredili sve: od krojeva i boja do zadnjeg detalja, pa, zapravo, ne bismo smjeli imati nikakve dileme.

Ono što je najvažnije od svega jest činjenica da je proljetna moda i ovaj put namijenjena svim ukusima i tipovima. Svaki od dizajnera priča svoju priču, ali svi se slažu u jednom: ovo proljeće obilježit će detalji. Da li kao dezen na košulji ili, pak, kao modni dodatak, nije važno, osim činjenice da ćemo posebnu pažnju morati posvetiti onim malim “sitnicama” na nogama, pod rukom, na glavi, oko vrata i struka.

Vrtoglave potpetice i geometrijske torbice

Cipele su ove sezone još uvijek ili ponovno - na pijedestalu i na puno centimetara, najbolje 12.  Sretne su žene koje vole štikle i tanke đonove, jer se vratila salonka u punom sjaju, s tim što je sada obojena sasvim konkretno: srebrno, žuto, crveno ili zeleno.

I u nadolazećoj sezoni struk je naglašen upadljivim pojasevima
 Ponovno će uživati žene koje vole debele đonove ili “platforme”, jer su oni sada deblji nego ikad. Ali neki dizajneri imaju mjere pa nam predlažu one klasične plutarice, ali neobičnijeg dizajna.

Torbe - ta prava ženska radost -  doista su radosno dizajnirane i tonirane. Nema više nikakvih pravila kada je boja kože u pitanju, a i ljubiteljice životinja će pokleknuti pred torbama od krokodilske kože, jer su one top-trend.

Najnovije torbe su krute i geometrijski oblikovane poput kutija obloženih čvrstom kožom ili onih starinskih kovčežića. A djevojke će nositi torbe-pisma kakve su osamdesetih obožavale njihove majke. No u igri su još i modeli velikih torbi s ručkicama.

Zašarenile se čarape

Šarene čarape su nešto bez čega se ne bi smjelo, a ne treba se plašiti ni šarenila. Dizajneri slažu šarene čarape sa šarenim cipelama ili sandalama te haljinama i suknjama.

Struk se vratio nakon pustih godina izgnanstva. I sada je u prvom planu, ne samo zato što je sve strukirano, nego i naglašeno ponekad preširokim pojasevima. Ali... žene sa strukom zbilja dolaze na svoje.

Oko zapešća se nižu narukvice od raznih materijala i boja... recimo, “papagajskih”. Drvene, plastične, metalne..., ali gotovo u pravilu čvrste, poput nesavitljivih kolutova.

I na koncu - šeširi! Oni nam dolaze kao nužnost uz sve opasnije zatopljenje. Šeširi svih oblika će do ljeta poprimiti dominantan obod.

Izdvojeno