StoryEditor
Životpotvrdila znanost

Otkriveno kako pušenje marihuane utječe na seksualni život, odgovor će vas definitivno iznenaditi

Piše PSD
28. listopada 2017. - 21:00
trava.JPG

Američki znanstvenici došli su do zaključka  da osobe koje povremeno puše marihuanu imaju češće spolne odnose od onih koji ne konzumiraju ovu drogu.

Znanstvenici s američkog Stanforda ustanovili su povezanost između pušenja marihuane i učestalosti spolnih odnosa pa rezultate objavili u petak u stručnome časopisu Journal of Sexual Medicine.

Do zaključka su došli proučivši podatke što su ih između 2002. i 2015. od 50.000 Amerikanaca u dobi od 25 do 45 godina prikupili njihovi kolege iz državnih Centara za kontrolu bolesti i njihovu prevenciju.

Ispitanici su morali odgovoriti na pitanje koliko su puta u posljednja četiri tjedna imali heteroseksualne spolne odnose i koliko su često u zadnjih 12 mjeseci pušili marihuanu.

Žene koje su svakodnevno pušile marihuanu imale su spolni odnos prosječno 7,1 put u četverotjednom razdoblju, u odnosu na 6 puta, koliko su odnos imale ispitanice koje nisu konzumirale ovu opojnu drogu.

Kod muškaraca je taj odnos iznosio 6,9 puta u odnosu na 5,6 puta kod onih koji nisu pušili marihuanu.
"Drugim riječima, korisnici marihuane imali su češće spolne odnose za 20 posto u odnosu na one koji nisu pušili opojnu drogu", rekao je jedan od autora studije dr. Michael Eisenberg, profesor urologije na Stanfordu.

Otkrio je i da se dosad vjerovalo kako parovi najčešće puše "travu" nakon spolnog odnosa, no njihova je anketa pokazala da je upravo suprotno bez obzira na to o "kojoj je dobnoj skupini riječ, neovisno o rasi, stupnju obrazovanja, o prihodu, vjeri, zdravstvenom i bračnom statusu."

Eisenberg je upozorio da se studija ne bi smjela pogrešno protumačiti. "Ne znači da ćete, ako budete češće pušili marihuanu, imati češće spolne odnose", upozorio je.

 

Izdvojeno

11. srpanj 2020 05:00