StoryEditorOCM
ŽivotTKO ĆE SJEDITI...

Nestašni sin izludio tatu Andreja Plenkovića! Pogledajte kako je premijer hvatao po tribinama svog dvogodišnjeg Ivana

Piše M. K.
31. svibnja 2024. - 11:39

Na zagrebačkom Jarunu jučer je, u čast Dana državnosti RH, kao i 31. obljetnica ustrojavanja Hrvatske vojske, održan taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme MORH-a, MUP-a, MHB-a, HGSS-a, Hrvatske vatrogasne zajednice, Civilne zaštite i Hrvatskog crvenog križa, na koje je premijer Andrej Plenković poveo i svog dvogodišnjeg sina Ivana.

No maleni Ivan, baš kao svaki dvogodišnjak, nije mogao mirno sjediti uz tatu, Tomu MedvedaGordana Jandrokovića, želio se igrati na travnatom terenu i znatiželjno "zvirkati" okolo.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image


Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Budući da je ipak bila riječ o svečanom državnom događaju, tata Andrej ga je morao obuzdavati i hvatati, što su zabilježilo i hitro oko i brzi prsti našeg fotoreportera.

Premijera Plenkovića više su puta naši reporteri snimili i u gradskim šetnjama s djecom, dok se njegovu suprugu, Anu Maslać Plenković, rijetko može vidjeti u javnosti.

Jedno od njihovih rijetkih zajedničkih javnih obiteljskih pojavljivanja bilo je 2017., kada su Ana i Andrej imali dvoje djece i bili na audijenciji kod pape Franje.

image
Lana Slivar Dominic/Hina/Pool/Cropix/Cropix

Posljednji put Ana je Plenkoviću bila službena pratnja 2019. godine, kada je u zagrebačkoj zračnoj luci dočekala kineskog premijera Li Keqianga i njegovu suprugu Cheng Hong.

Bračni par Plenković upoznao se na radnom mjestu u Saboru, dok je Plenković još bio saborski zastupnik, a Ana šefica Službe za pravne poslove. Prijatelji su ga često opisivali kao velikog šarmera, a smirivanje uz devet godina mlađu diplomiranu pravnicu iz Dubrovnika bila je velika stvar.

image

Andrej Plenković snimljen 2017. ispred zagrebačke Petrove bolnice, gdje je posjetio suprugu Anu i tek rođenu kćer Milu

Ronald Goršić/Cropix

Par je svoju ljubav ozakonio brakom početkom listopada 2014., a dva i pol mjeseca kasnije Andrej Plenković je bodrio svoju suprugu u zagrebačkom rodilištu kada je 19. prosinca, na svoj 35. rođendan, rodila njihovo prvo dijete. Sina su nazvali Mario, po ocu Andreja Plenkovića, profesoru komunikologije na Grafičkom fakultetu u Zagrebu.

Nakon nešto više od dvije godine stiglo je novo proširenje za tročlanu obitelj Plenković - malena djevojčica Mila, koja se rodila 2017. godine, a 2022. godine dobili su i treće dijete, sina Ivana.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 12:47