StoryEditorOCM
ŽivotJOŠ JE BOLNO

Nenad Periš 30 dana od pronalaska Matejevog tijela; ‘Težak je svaki dan bez Mateja! Potrudit ću se ostvariti sve što je on htio‘

Piše MOZAIK SD
17. lipnja 2022. - 10:19

-Širio je ljubav i često gledam njegove snimke. Još se sjećam dana kad sam čuo da ga nema. Bio sam u Barceloni. Trčim, kupujem kartu, dolazim u Beograd i dani čekanja... Onda vijest da je mrtav... prisjeća se Nenad Periš za kurir.rs.

Nakon 30 dana Nenad Periš, otac tragično poginulog Splićanina Mateja Periša, priča o dva najgora dana u svom životu, ali i o novoj odluci da posjeti Beograd.

- Mogu vam reći da su to bila dva najgora dana u mom životu kada su mi rekli da mi je sin nestao i kada sam saznao da je mrtav. Uostalom, važno je da smo našli našeg Mateja i da sam kao otac donio njegovo tijelo kući. Da smo se mi kao njegova obitelj mirno pomolili i pokopali u njegovom i našem Splitu – počinje ispovijed Periš.

Nenad je smogao snage i ponovno je došao u Beograd za vikend na misu za sina.

- Teško je svaki dan bez Mateja. Širio je ljubav i često gledam njegove snimke. Matej je bio dijete za primjer. Ponos za svakog roditelja. Vrijedan i pošten. Imao je planove za budućnost. Dat ću sve od sebe da postignem sve što je želio. Siguran sam da ćemo se ponovno sresti - kaže Periš.

Prije sprovoda preuzeo je Matejev sat. Oštećen. Ali i dalje radi iako je već dugo u vodi.

Podsjetimo, Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. prosinca prošle godine. Potraga za tijelom nesretnog mladića trajala je 139 dana.

– Zahvaljujem se policijskim službenicima koji su neumorno tragali za mojim sinom, volonterima, novinarima koji su uvažili zahtjev za privatnošću tijekom sahrane, na čemu im posebno zahvaljujem, kao i svim vjernicima koji su molili za Mateja kršćanske vjere, ali i svih vjera s ovih prostora, predvođeni nabiskupima i svećenicima, kao i patrijarhom SPC-a, vladikama i svećenstvom. Zahvaljujem i ljudima u Splitu, Beogradu i okružju, zajedno sa svima onima kojima je Matej zauvijek ušao u srca.

Zajedno sa svojim prijateljima, kolegama koji su se posebno emotivno oprostili ispred Splita na njegovom moru, kao i  Beograđanima koji su se također posebno dirljivo oprostili na Savi i političarima koji su našoj obitelji iskreno i ljudski izrazili sućut.

Za nas, obitelj, odlazak je još jednom pokazao veliku snagu ljudske i Božje ljubavi, koja nam je iskazana na razne načine kroz riječi, molitvu, pisanje, ali i šutnju sa suzama u očima koje smo osjetili. Hvala svima i svakom ponaosob. Matej je sada svuda oko nas. Život je potpuno drugačiji, ali zajedno s ljubavlju idemo naprijed, svjedočeći vječnost – kaže Periš, piše kurir.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 02:31