StoryEditor
ŽivotVIŠESTRUKA DOBIT

Ne bacajte kore od limuna i naranče, oduševit ćete se kako ih možete iskoristiti! Nećete udisati toksine, uštedjet ćete i biti oduševljeni stanom

22. listopada 2019. - 19:26

Prirodno sredstvo za čišćenje podova na bazi citrusa mogu biti izvrsna zamjena za kupljena sredstva za čišćenje, a uz to ne sadrži agresivne kemikalije, pa ne šteti zdravlju i ne opterećuje okoliš. I što je najvažnije, nisu ništa manje učinkovita.

Ne vjerujete? Definitivno ćete promijeniti mišljenje kad isprobate vlastiti uradak. Postupak je jednostavan i istodobno vam omogućuje da iskoristite kore citrusa, koje biste inače bacili.

Agrumi su nesumnjivo jedan od najčešće korištenih sastojaka u prirodnim sredstvima za čišćenje. To se uglavnom odnosi na njihova antibakterijska ili antimikrobna svojstva, ali i na njihov vrlo ugodan, svjež miris.

Takvo vam sredstvo za čišćenje kuće na bazi agruma može pomoći da dezinficirate podove i olakšate uklanjanje mrlja. Osim toga, sredstvo za čišćenje će neutralizirati mirise i ukloniti uobičajene alergene. Jednostavno, jeftino i učinkovito rješenje. Najbolje se odmah uhvatiti posla.

Najprije ogulite različite vrste citrusa - limun, naranče, grejp i slično. Po želji, ili ako ih imate pri ruci, možete uključiti i kore od jabuka.

Izrežite kore na sitne komade i zatim ih istresite u lonac s 250 mililitara vode.

Smjesu prokuhajte, a zatim smanjite temperaturu i kuhajte polako da ispari oko pola tekućine. Pokrijte i pričekajte da tekućina postane mlaka prije nego što ih ocijedite i dodate 125 mililitara octa. Dobro protresite i ulijete u prikladnu bocu.

Deterdžent čuvajte na tamnom i hladnom mjestu. Prije prve upotrebe testirajte ga na maloj površini kako biste provjerili reakciju materijala.

Učinak i miris možete pojačati dodavanjem ružmarina, a koru naranče sjajno "ljubi" cimet. Jedan od prijedloga našli smo na YouTubeu.

 

Izdvojeno

09. kolovoz 2020 13:00