StoryEditor
ŽivotLJUBAV ŽIVOTA

Nadarević je prije osam godina izgubio suprugu: Slavica mu je umrla na rukama, a iako su čuvali svoju privatnost, obožavali su Stobreč i golf

Piše M.Dr.
22. studenog 2020. - 19:41
Vladimir Dugandžić/arhiva/Cropix

Glumac Mustafa Nadarević o svom privatnom životu rijetko  je pričao, ali za svoju suprugu Slavicu Radović Nadarević više puta je izjavljivao kako ga je oplemenila. 

Slavicu je Mustafa oženio nekoliko mjeseci prije njezine smrti na intimnoj ceremoniji, i to kada su oboje shvatili da nje više neće biti. Vjenčali su se na njezin rođendan, 25. travnja.

'Brinite se za mog Muju', rekla je scenografkinja i kostimografkinja Slavica Radović-Nadarević u posljednjem razgovoru s prijateljicama.

Ona se borila s rakom dojke deset godina, a s njom je Mustafa bio do posljednjeg trenutka, 7. lipnja 2012. godine. Umrla mu je na rukama.

Dok se liječila, iskušali su sve moguće metode liječenja - konvencionalne i alternativne, ali nažalost nije joj bilo spasa. Bolest joj je presudila.

Upoznao ju je u zrelim godinama, kada je već iza sebe imao dva braka i troje djece. Opisivao ju je kao srodnu dušu, a na njen spomen pri razgovoru s medijima, imao je samo riječi hvale. Svoj su privatni život držali daleko od očiju javnosti, a zajedno su proveli dva desetljeća.

Od svoje supruge Nadarević se oprostio u Kopru, slovenskom primorskom gradiću, u kojem je Slavica rođena i u kojem je provela djetinjstvo i mladost. Uz njega je bila samo najuža obitelj. Iako se njena obitelj preselila u Ljubljanu, stanovnici Kopra bili su ponosni na svoju uspješnu sugrađanku, a samim tim i Mustafa koji je bio rado viđen gost.

Živjeli su na relaciji između Zagreba, Ljubljane i Sarajeva, gdje je Nadarević snimao hit seriju 'Lud, zbunjen, normalan'.

Zajedno su ljetovali i obožavali golf i tenis. Da je bio istinski zaljubljenik u golf i rado viđen gost golf terena u Stobreču prisjetio se i Cropix-ov fotoreporter Vladimir Dugandžić Dugi.

- Kad god je mogao i kad god je dolazio u Split zbog raznoraznih obaveza u pauzama između snimanja odlazio je u Stobreču, on i Slavica, bez puno pompe i znatiželjnih pogleda oko sebe. To je baš bila njegova oaza mira - prisjeća se Dugandžić.

I taj dan, sjećam se, bio je početak veljače 2011. godine, došao sam u Stobreč, do Mustafe i njegove tada još nevjenčane supruge Slavice i zamolio ih za pokoju fotografiju, ispričao nam je.

-Iz prve sam mislio kako će me na brzinu' otkantati' i kazati mi da odem, da ih pustim, ali on je bio toliko ugodan i susretljiv, ne mogu opisati koliko me taj čovjek, ma ljudina, šta čovjek oduševio - kaže Dugi.

Ni malo odbojan, prisjeća se.

Bez problema je dopustio da ih fotografiram. Ali nije volio 'pompu', tereni u Stobreču, kad god bi dolazio ovamo, bili su samo njegovi, dodat će Dugi.

- Baš je guštao u svakom provedenom trenutku. Pravi zaljubljenik u golf - zaključuje naš fotoreporter.

Legendarni glumac već je dulje vrijeme imao ozbiljne zdravstvene probleme, a početkom ove godine javnosti je otkrio da boluje od karcinoma pluća. Mustafa Nadarević preminuo je danas u 77. godini života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. studeni 2020 20:09