StoryEditor
Životmiro branković eliminirao potencijalnog kandidata za odlazak u kinu

Na Put svile kreće HTV-ov urednik

Piše PSD.
14. ožujka 2008. - 13:27

Svilenom cestom kojom je uz pomoć HTV želio krenuti mladi
dokumentarist Boris Veličan, ipak će putovati urednik HTV-a
Miro Branković
Glavni urednik dokumentarnog programa HTV-a Miro Branković ovih dana kreće na put kako bi snimio dokumentarnu seriju o Marku Polu - potvrdio nam je jučer glasnogovornik HRT-a Janos Romer.

 I ne bi u tome bilo ništa senzacionalno da, slučajno ili ne, putovi Marka Pola u dobroj mjeri ne vode istom onom “svilenom cestom” kojom je uz pomoć HTV-a želio ići mladi dokumentarist Boris Veličan.

Veličana HTV nije želio, pa je ovaj morao kampirati pred zgradom na Prisavlju samo da dobije konkretan odgovor računa li Televizija na njegov projekt ili ne.

Branković zato pakira kofere, taman da čovjek pomisli kako za dvojicu na tom putu jednostavno nije bilo mjesta, pa ja stoga Veličan i odbijen.

Romer međutim poručuje kako Branković snimanje svoje serije planira još od 2004. godine.

 Dodaje kako tema koju je ponudio Veličan ima dodirnih točaka ne samo s projektom šefa Dokumentarnog programa već i s nekim drugim projektima koji su duže u planu, primjerice s novim serijalom Gorana Milića.

 Zbog toga je, kaže se, Branković Veličanu i sugerirao da se obrati Sportskom programu.

No, prema našim informacijama, Branković je Veličanu sugerirao tek da u svom uratku što manje spominje Marka Pola i njegove dogodovštine.

Kofere ipak pakira i Veličan, koji će na put, zahvaljujući izostanku potpore HTV-a, krenuti na motoru na kojem će stajati i naljepnica Radio televizije Slovenije!?

Taman zgodno da se kolege negdje sretnu, pa i o tome progovore u svojim dokumentarcima.

SINIŠA PAVIĆ / EPEHA

Veličan je prosvjedovao zbog HRT-ova otezanja na odgovor o putu u Kinu, u koju sada ide o trošku RTV Slovenije / B. Gaurina / CROPIX

#MIROBRANKOVIć#BORISVELIčAN#HRT#PUTSVILE

Izdvojeno