StoryEditor
Životlitra po glavi

Na Oktoberfestu više od šest milijuna posjetitelja - 7551 trebao medicinsku pomoć

Piše PSD.
7. listopada 2013. - 01:30
Oktoberfest 2013., svečanost piva u Muenchenu, privukao je na jug Njemačke oko 6,4 milijuna posjetitelja, podjednako kao i prošle godine, objavili su organizatori.

Sudionici, koji su ove godine slavili 180. izdanje najveće narodne svečanosti na svijetu, ispili su 6,7 milijuna litara piva u 16 dana Oktoberfesta, precizira se u priopćenju.

Posjetitelji su pojeli ukupno 114 volova i 58 teleta uz ostale specijalitete poput pečenih kobasica, šunke i ostalih suhomesnatih delicija.

Tri lanca restorana prvi su puta u povijesti Oktoberfesta nudili veganske proizvode.

Broj osoba koje su trebale medicinsku pomoć bio je manji za oko 20 posto (7.551 slučaj), od kojih 638 trovanja hranom i porezotina staklom, objavili su medicinski izvori.

Policija je intervenirala 2031 put, što je također nepromijenjen podatak u odnosu na 2012. godinu.

Podrijetlo svečanosti piva, Oktoberfesta, datira od 12. listopada 1810. kada je u Muenchenu povodom vjenčanja bavarskog princa Ludwiga s Therese von Sachsen Theresienwese organizirano veliko narodno veselje. Kasnije je održavanje festivala pomaknuto u rujan kada je vrijeme u Bavarskoj ljepše.

Stigao i Bayern

Nogometaši njemačkog i europskog prvaka Bayerna "proslavili" su ove nedjelje osvojeni subotnji bod kod Bayer Leverkusena ispijanjem litara piva na tradicionalnom Oktoberfestu.

Bayernovci, na čelu s trenerom Pepom Guardiolom, su se za sudjelovanje na tradicionalnom festivalu i obukli prikladno, te su se priključili velikoj masi ljudi u uživanju kobasica i ispijanju piva.

Pred Bayernom, kao i pred ostalim klubovima Europe i svijeta, je reprezentativna stanka, pa je tako sebi i drugima oduška dao i inače uvijek pedantni Pep Guardiola, koji je ispio priličnu količinu piva...

(H), TS
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. siječanj 2021 05:54