StoryEditorOCM
Životbalkanski zvuci u south kensingtonu

Na londonskom "Tulumu" sve trešti od ‘Azre’, Dina Dvornika i ‘Bijelog dugmeta’

Piše PSD.
3. veljače 2013. - 23:31
Može se otići s Balkana, ali Balkan i dalje ostaje u duši. Upravo tome svjedoče londonski “Tulumi”, zabave koje se održavaju u srcu britanske metropole, četvrtima South Kensingtonu ili Chelseaju, a okupljena raja uživa uz hitove “Prljavog Kazališta”, “Azre”, “Bijelog Dugmeta”, Zdravka Čolića, “Zabranjenog pušenja”, “Crvene jabuke”, Dina Dvornika, ET-ja, Bajage, “Plavog orkestra”, “Daleke obale”, Dina Merlina, Gorana Bregovića, Balaševića, Olivera Dragojevića... Kako doznajemo od Sanje Britt Jusić, organizatorice i inicijatorice zabava za Londonce s prostora bivše Jugoslavije, ideja se stvorila sasvim slučajno prije malo više od sedam godina. - U to vrijeme organizirala sam evente i bila voditeljica programa za up-market Eclipse klub u srcu Chelseaja, a s obzirom na to da u to vrijeme ni jedan balkanski party nije bio po nekom mom ukusu, odlučila sam nešto napraviti sama. Prvi party je prošao i više nego fantastično i, eto tako, sasvim slučajno rodio se “Tulum” - objašnjava Sanja te nastavlja kako su se upravo tijekom jednoga takvog partyja rodili velika ljubav i brak!

- Godinama nam dolaze isti ljudi, puno ljubavi i prijateljstava se dogodilo, koja i dalje traju. Novim ljudima koji tek dođu u London to je jedna vrsta prvog utočišta, dok se ne snađu. Zbog toga ja “Tulum” ne smatram običnim partyjem. To je event koji drži ljude zajedno, a vjerujte mi, u gradu s više od 12 milijuna stanovnika to je velika stvar. Nazovimo ga slikovitije mjesečni “Kafić ‘Uzdravlje’”, gdje se osjećaš kao doma i gdje ti svi znaju ime. Jedna od najdražih priča je kad mi je nedavno prišao par za DJ pult da me izgrli i zahvali jer su se upravo vjenčali, a upoznali su se prije pet godina na “Tulumu”. E, takve stvari mene čine iznimno sretnom - kaže Sanja, koja je osam godina radila promociju za “Ignite Group”, jednu od najpoznatijih tvrtki u Londonu koja u vlasništvu ima luksuzne noćne klubove, barove i restorane, a onda se upustila u poduzetničke vode te pokrenula “Maverick Flux”.

Inače, Sanja je došla u London prije 13 godina, studirala je Event Management & PR pri Fitzwilliam Institute Group na King’s Collegeu i London School of PR.

- Imala sam zadovoljstvo organizirati evente za Madonnu, Boba Geldofa, Micka Jaggera i slične klijente. Ubrzo nakon toga pokrenula sam svoju kreativnu agenciju za marketing, evente i PR specijaliziranu za lifestyle brands čiji se prvi projekt dogodio na otoku Hvaru. Srećom! Jer sam se tu opet susrela s princem Harryjem i njegovim entourageom koji su godinama bili posjetitelji klubova za koje sam radila, a prilika za globalnu PR kampanju bila je ogromna. Ostalo znate. Princ u bazenu u majici kluba, a Hvar pun Britanaca ovog ljeta - govori Sanja.

- Sada sam posvetila svu pažnju i energiju novom projektu pod imenom Nude Noir - tematskom eventu inspiriranom radom senzualnog fotografa Helmuta Newtona i svjetskog bestsellera “50 nijansi sive”, koji je danas jedan od najzanimljivijih ekskluzivnih privatnih partyja u Londonu. Za Nude Noir eventom već postoji interes u Parizu, New Yorku i Milanu, a na ljeto se možda opet vidimo na Hvaru ili Dubrovniku - zaključuje Sanja.

JURE JERIĆ

Nude Noir pod maskama


Nude Noir je zabava na koju se može doći samo s pozivnicom, a održava se jednom mjesečno u luksuznom boutique hotelu “Gore” na Kensingtonu. Da bi prisustovali eventu aplikanti moraju imati nekoga tko ih je preporučio i pozvao na event te moraju aplicirati na www.nudenoir.co.uk. Kao organizator imam pravo odbiti osobe koje smatram da nisu podobne za Nude Noir event. Minimalna potrošnja za stolom je od 500 do tisuću funta. Muški gosti obvezno nose maske i crno odijelo, a žene su obvezne nositi crnu čipku, svilu, avangardne couture noir kreacije, maske i slično. Dress code je izuzetno bitan jer pridonosi cjelokupnoj atmosferi večeri - objašnjava Sanja.


Sanja je Zagrepčanka


Britt Jusić preselila se u London 1998. godine kako bi studirala Event Management & PR pri Fitzwilliam Institute Group na King’s College-u i London School-u of PR. Inače je odrasla u Zagrebu, ima 35 godina, a radi kao marketniški & brand konzultant.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 19:24