StoryEditorOCM
ŽivotSVE ZA NOVAC

Muškarac priznao da je tijela roditelja držao u kući 10 godina kako bi mogao uzeti njihove mirovine

Piše MOZAIK SD
5. ožujka 2023. - 12:03

Policija u japanskom gradu Yokkaichiju uhitila je 63-godišnjaka pod sumnjom za prijevaru i neprijavljivanje smrti svojih roditelja čija je tijela držao u njihovoj iznajmljenoj kući 10 godina kako bi mogao nastaviti uzimati njihove mirovine, piše Japan Today.

Naoki Sera rekao je da je njegov otac Oichi umro prirodnom smrću 2013. godine, a njegova majka Masako umrla prirodnom smrću sljedeće godine, izvijestio je Kyodo News. Naoki je susjedima rekao da su njegovi roditelji otišli živjeti s mlađim bratom, iako je on jedino dijete.

Policija je prenijela Naokinu izjavu kako nije prijavio smrt jer je nezaposlen i da mu je bio potreban novac od mirovine njegovih roditelja za plaćanje životnih troškova.

Policija je priopćila kako je muškarac držao tijela svojih roditelja jedan na drugome, umotan u papir i deke i pohranio ih u spavaću sobu.

Ostaci kostura pronađeni su 28. veljače nakon što je ured odjela za mirovine kontaktirao policiju kako bi izvijestio da se za stariji par dugo nije čulo. Policija je otišla do kuće i ispitala Naokija Sera koji je priznao da je tijela držao kod kuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 16:46