StoryEditorOCM
Životčestitamo!

Mjesec dana prije termina rodila domaća voditeljica koja je četiri godine išla na potpomognutu oplodnju: ‘Sva ona tuga kroz koju sam prolazila sada je nestala...‘

Piše Vinko Paić
27. prosinca 2021. - 21:58

Na svijet je došao maleni Leon. Njegova mama Hana Tabaković Baksa (41) rodila ga je jutros carskim rezom u zagrebačkoj Petrovoj bolnici, a porodio ju je doktor Marko Kisić.

TV voditeljica koja trenutno radi na Z1 televiziji sina je rodila ranije od predviđenog termina - u 35. tjednu trudnoće. Termin joj je inače bio predviđen za 1. veljače.

- Maleni me iznenadio, bila sam u bolnici prije tri dana zbog visokog tlaka, ali nisam očekivala još da ću roditi. Jutros je ipak odlučeno da idem na hitni carski. Hvala Bogu sve je prošlo dobro, malo sam sada umorna... Beskrajno sam zahvalna cijelom osoblju bolnice, profesoru Hrvoju Vrčiću i doktoru Marku Kisiću koji me porodio i izveo carski rez. Sada čekam da vidim malenog. Hvala svima na mnogim porukama, sva ona tuga i sve što sam prolazila kroz posljednje četiri godine, odjednom je nestalo, rekla nam je kratko presretna Hana.

image
Hana je više od četiri godine pokušavala ostati trudna.
Biljana Blivajs/Cropix

Ova je Zagrepčanka više od četiri godine pokušavala ostati trudna. Na proces medicinski potpomognute oplodnje morala je ići zbog zadebljanja unutar jajnika. Hani se negativan test pokazao četiri puta, a tek je peti bio pozitivan. Tada je zasuzila od sreće i silnih emocija.

- U tim sam trenucima bila najsretnija osoba na svijetu. Vidjevši taj plusić osjećala sam se kao da sam izašla iz nekog mračnog tunela. Mislila sam da ću ostati odmah trudna, no to ne ide tako lako kao u filmovima. Ovo je problem o kojem se ne priča puno jer kad vidite 50 žena kako stoje u redu i čekaju da prime svoju injekciju shvatite koliko je sve ozbiljno. Kad bih dobila negativan nalaz osjećala sam se kao da je došao smak svijeta. Znala sam da opet moram sve ispočetka i idućih nekoliko mjeseci dobro odmarati da mi se tijelo oporavi. Pitala sam se gdje sam pogriješila i zašto to tako teško ide. Ni sada ne mogu vjerovati koliko sporo. U jednom sam trenutku čak pomislila da idem pokušati negdje vani. Iako sam prolila milijun suza, sada mogu reći da je stvarno vrijedilo!, rekla nam je Hana u listopadu ove godine, a cijeli tekst možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2022 23:36