StoryEditor
ŽivotTajnovit lik

Mađioničar Guy, Francuz i splitski zet, predvidio je rezultat finala: 'Bit će 2:1, ali neću reći za koga!'

Piše Lenka Gospodnetić
15. srpnja 2018. - 15:02

Jedan od svakako najosebujnijih Francuza koji žive u gradu pod Marjanom je mađioničar Guy Pardillos. Točnije, otprije nekog vremena Split je zamijenio Solinom, a radi posvuda po (trenutno najviše makarskoj) rivijeri.

Guy, čije se francusko ime čita Gi, na Makarskoj će rivijeri gledati i legendarni nogometni sraz između Hrvatske i Francuske, te će pritom navijati za – Hrvatsku! No, ako pobijedi Francuska, također će biti "very happy", povjerio nam je na engleskom jeziku, kojim uglavnom komunicira s okolinom, kako životnom tako i radnom.

– U nedjelju imam "magic show" u Podgori, u jednom luksuznom hotelu, u sklopu zabavnog programa za goste. Kad je utakmica, u osam? Meni je nastup u 21 sat. Oh, već je utakmica u pet popodne, kažete? Onda ću je moći pogledati na miru, trebala bi završiti od pet do devet čak i s produžecima – brzo se snašao Guy, vješt ne samo u zabavnom dijelu, nego i kao mentalist te majstor za hipnozu.

Pomoću svojih metoda prognozira, doduše ne baš kategorički, rezultat 2:1, ali nije nam htio odati za koga. Guy inače ima moć proricanja koju ni u kojem slučaju ne smije primijeniti na dobitke na lotu, niti bilo kome kazati jer je zabranjeno mađioničarskim kodeksom, a on je gospodin koji itekako drži do poslovne etike. Doduše, mogao bi rezultat dobiven pedantnom analizom pohraniti, primjerice, u kuverti koja se naknadno otvori i provjeri, no to iziskuje puno vremena, a "utakmica života" za našu državicu je takorekuć začas...

– Već pet godina sam u Hrvatskoj i divim se tako malenoj zemlji koja ima toliko vrhunskih sportaša, i ne samo nogometaša! Smatram da je ovo sada moj dom i da je korektno navijati za nj, isto kao što sam u fazi života u Egiptu navijao za, je li, Egipat. I tamo sam živio pet godina, koliko ću uskoro napuniti i u Hrvatskoj; hm, možda bi gubitak utakmice za hrvatsku reprezentaciju mogao za mene značiti da je vrijeme da opet promijenim mjesto (državu) boravka... Ali ja to ne želim, odavde mi je supruga i lijepo mi je ovdje. Pogotovo ljeti, kad imam puno nastupa po hotelima, i radim s finim i zanimljivim judima – Guy će.

Valja reći da će naš sugovornik, dakle, utakmicu stoljeća odgledati u hotelu u kojemu je već nastupao, pa dobro poznaje osoblje, što znači da neće izostati pozitivna sinergija i dobra kolektivna navijačka energija.

A na pitanje hoće li se za zagrijavanje tijekom utakmice odlučiti za ordinarno piće – neko hrvatsko pivo, primjerice, ili pak za fini francuski konjak, također ima spreman odgovor:

– Bacit ću se na konjak čim nađem magičnu formulu kako postići da prometni policajci na relaciji Podgora – Solin iščeznu!

Znate, nakon svakog nastupa vraćam se kući, ne noćim u hotelu, nego odradim show i natrag. Imam skoro dva sata noćne vožnje po, u osnovi, vrlo neugodnoj dionici, pa zapravo najčešće idem autocestom. Ipak, prije nastupa popijem čašu ili najviše dvije vina, i to ću učiniti i u nedjelju. No, ako pobijedi Hrvatska, kad dođem doma, u miru ću čestito i obilno nazdraviti. A ako pobijedi Francuska, pitate? Pa, učinit ću isto! – najavio je simpatični mađioničar Guy Pardillos, Francuz i hrvatski zet.

#HRVATSKA# PROGNOZA#SVJETSKO NOGOMETNO PRVENSTVO# RUSIJA# FRANCUSKA#MAĐIONIČAR GUY PARDILLOS

Izdvojeno

07. srpanj 2020 08:12