StoryEditor
ŽivotMUŠKI ORGAZAM JE (NE)BITAN

Lažne informacije u korist jačeg spola: donosimo pet zabluda u seksu u koje vjeruju žene

Piše K.J.
27. veljače 2018. - 10:50

Postoji mnoštvo mitova o seksu u koje žene trebaju prestati vjerovati, no pet je glavnih. Zablude su razne i mnoge žene nasjedaju na njih te pomisle kako im seksualni život nije dobar, no za to nisu krive ni one ni njihovi partneri već mediji koji im prenose lažne informacije.

Tako puno žena vjeruje da imaju nizak libido jer ponekad odbiju seks, no to ne znači da imaju slabu želju za seksom, ističe poznata američka seksologinja Kimberly Johnson.

- Kad bih imala čarobni štapić i mogla promijeniti samo jednu stvar u percepciji o seksu, to bi bio orgazam kao cilj seksa. Većina žena smatra da je dokaz dobrog seksa partnerov orgazam i da one imaju dužnost to postići. Često misle da seks u kojem nije bilo klimaksa nije dobar i da nešto krivo rade, što je potpuno krivo. U seksu nije bitno samo odredište, odredište je uvijek isto, bitan je put do njega. I u trenutku kad žene shvate da je seks skup faktora koji se mogu mijenjati, prilagođavati i isprobavati, onda će im seks postati uzbudljiv te ono što i treba biti - objašnjava Johnson.

- Ako definiramo seks kao pojedinačni čin, propuštamo gomilu uzbuđenja koje nam može priuštiti zavođenje i uzbuđivanje partnera – navodi seksologinja.

Treba se zapitati što stvarno želimo od seksa? Koliko želimo proširiti naše iskustvo u seksu? Što želimo isprobati, te kada i gdje? Koliko daleko želimo Žene, dodaje, često vjeruju da iako mi se ne da, moraju imati snošaj do kraja, bez obzira jesu li umorne.

 


- Voljela bih da žene znaju kako mogu stati u bilo kojem trenutku seksa i promijeniti smjer u kojem idu. Zašto? Zato jer bi trebale biti zadovoljne sobom i ako osjećaju da im seks koji upravo vode s partnerom ne odgovara ili im je dosta poze, ili bilo čega drugoga, mogu zaustaviti partnera i reći mu što se događa - objašnjava Johnson.

Puno žena misli da, kako bi bile seksualne, moraju prihvatiti muški način razmišljanja o seksu i imati ga bez uplitanja osjećaja. No, one pritom nemaju na umu da su oni koji prakticiraju "seks bez osjećaja" često pod utjecajem alkohola ili droge kako bi olakšali povezivanja s partnerom.

- Nije mi cilj ikoga osuđivati, ali želim da žene budu svjesne da je, ukoliko u seksu žele osjetiti povezanost i osjećaje s partnerom, nešto što je sasvim u redu. Nije to niti naprednije niti nazadnije od seksa bez osjećaja. Seks se ističe Johnson.

- Često slušam žene kako pričaju o tome da ne znaju što se dogodilo sa seksom i njihovim seksualnim životom. Poanta je u tome da se poštujete i da prihvatite svoj vlastiti tempo, seksualne želje i emocije – tvrdi seksologinja.

Česta je zabluda da će partner, ako se zaustavi ili promijeni ritam seksa, izgubiti erekciju. Prava istina je da pauziranje i zaustavljanje tijekom seksa zapravo može poboljšati uzbuđenje.

 

#SEKS

Izdvojeno

06. srpanj 2020 23:16