StoryEditorOCM
ŽivotVelika humanitarna akcija

Lavovsko srce Splićana za turski narod

Piše Promo
24. ožujka 2023. - 10:11

Splitski resort Le Meridien Lav uz podršku Splićana uspješno je priveo kraju akciju pomoći turskom narodu nakon katastrofalnih potresa.

Početkom veljače istok Turske zadesio je razoran potres koji je s naknadnim podrhtavanjima tla, koje i dalje ne miruje, odnio živote više od 40 tisuća ljudi, desetine tisuća su ranjene, a prouzrokovao je i golemu materijalnu štetu. Svaka pomoć i podrška bili su hitno i prijeko potrebni.

Mike Saran, vlasnik splitskog luksuznog resorta Le Meridien Lav u suradnji s Veleposlanstvom Republike Turske u Hrvatskoj, pozvao je tada Splićane da se pridruže akciji prikupljanja pomoći turskom narodu. Naime, nastavno na materijalnu i logističku pomoć i podršku koju su Mike Saran i njegova obitelj direktno organizirali i pružili turskom narodu nakon razarajućih potresa početkom veljače, menadžment splitskog resorta Lav organizirao je sabirno mjesto za predaju dobrovoljne pomoći. Akciji su se pridružili zaposlenici Lava i brojni Splićani koji su još jednom dokazali da imaju veliko srce.

U suradnji s nevladinom humanitarnom organizacijom Tocev iz Turske, obitelj Saran definirala je popis namirnica te higijenskih i medicinskih potrepština koje su prijeko potrebne stradalima, od konzervirane hrane preko pelena za djecu i odrasle, dezinficijensa do osnovnog medicinskog materijala poput zavoja, gaza i flastera.

Novčanim donacijama zaposlenika resorta Le Meridien Lav kupljene su higijenske potrepštine, a podršku cijeloj akciji posebnom ponudom dao je i poznati drogerijski lanac DM. Uz navedeno svojim donacijama pridružili su i građani, a hotel je osigurao i dodatnu donaciju kroz pokrivače i jastuke te posteljinu. Ukupno je prikupljeno 12 paleta namirnica i higijenskih potrepština i posteljine.

image

Prikupljena pomoć prije transporta u Tursku

Le Meridien Lav, Split

Akcija je proteklog tjedna uspješno privedena kraju nakon što je sva prikupljena pomoć suradnjom splitskog resorta s Veleposlanstvom Turske i zrakoplovnom kompanijom Turkish Airlines Cargo dopremljena u Tursku, a uz pomoć lokalne nevladine humanitarne organizacije Tocev dostavljena do potresom zahvaćenih područja.

„Osobno sam kao i cijela moja obitelj i svi naši turski prijatelji neizmjerno zahvalni svima na pomoći koja je prikupljena kroz ovu akciju kao i na iskrenoj brizi za turski narod stradao u potresima. Split je, zajedno s našim zaposlenicima u Lavu, još jednom pokazao koliko veliko i toplo srce ima kad nekome treba pomoć. Zahvaljujući Veleposlanstvu Turske, Turkish Airlinesu i lokalnoj neprofitnoj organizaciji Tocev, pomoć koja je prikupljena u Splitu dopremljena je do potrebitih i sigurno će im biti korisna, pomoći barem malo u nedaćama koje su ih zadesile“, iskazao je zahvalnost povodom završetka ove akcije Mike Saran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 22:26