Životnije sve kako se čini

Knjiga o Melaniji Trump donosi sve detalje za kojima javnost žudi: istina je što se šuška o situaciji u spavaćoj sobi, biografija otkriva i pravo stanje odnosa prve dame i 'prve kćeri'

Piše PSD
2019-12-04T162157Z_837660242_RC2GOD9H0QI1_RTRMADP_3_GLOBAL-POY.JPG

Od početka njene veze s Donaldom Trumpom, Melania intrigira javnost, a od kad je postala prva dama, Amerikanci, ali i znatiželjnici širom svijeta, ne mogu se zasititi detalja iz njenog privatnog života. Javno mnijenje podijeljeno je između stava o Melaniji Trump kao moćnoj ženi i velikoj podršci suprugu i slike o 'zarobljenoj' Melaniji koja izgubljeno luta Bijelom kućom po diktatu Trumpovih pomoćnika.

Nova knjiga o prvoj dami, upravo izašla iz tiska pod naslovom 'Free, Melania: The Unauthorized Biography' donosi pregršt detalja iz života predsjednikove supruge, a dat će, bez sumnje, 'štofa' i jednima i drugima, jer će iznesene detalje svatko tumačiti na svoj način. 

CNN otkriva što se sve može doznati u knjizi koja je u prodaju puštena danas, a među najintrigantnije podatke ubraja potvrdu nagađanja da američki predsjednik i njegova prva dama spavaju u odvojenim sobama. Melania, zapravo, ima cijeli jedan odvojeni dio u preko pet tisuća kvadrata velikoj Bijeloj kući.

Njen 'suite' je na posebnom katu i sastoji se od nekoliko prostorija. Ima li predsjednički par problema u spavaćoj sobi, hrče li Donald ili je Melaniji samo pun kufer krutih pravila poput onog da ne smije ni prozor otvoriti bez dozvole službe sigurnosti pa se zato osamila pitanja su na koja u ovoj knjizi nećete naći odgovor, ali nema sumnje da će se o njima još dugo raspredati.

Knjiga, međutim, otkriva da Melania ima puno više utjecaja u Bijeloj kući nego što mnogi vjeruju pa se navodi kako se ekspresno riješila Trumpove savjetnice Mire Ricardel koja se za posjeta Africi petljala u poslove njenog osoblja, a upućeni izvori otkrivaju i da utječe na odluke svog supruga vezane uz njegovo osoblje, no i na političke odluke.

Melania i Trump, tvrde isti izvori, bar jednom dnevno vode žustre rasprave o važnim pitanjima pri čemu je ona u pravilu vrlo odlučna. 

Čini se da prva dama drži bar poneki 'kantun' Bijele kuće, no u posao joj se miješa 'prva kćerka'. Knjiga otkriva da je odnos između Ivanke Trump i Melanije poprilično nategnut i da Trumpovoj supruzi smeta što je njegova kći na sebe preuzela dio dužnosti koje u pravilu pripadaju prvoj dami.

Premda glasnogovornik Bijele kuće tvrdi da su Ivanka i Melanija srdačne i prisne, knjiga otkriva kako je to samo fasada iza koje se često odvijaju prave drame.

Spominje se i neslavni govor na inauguraciji kojeg je Melanija 'prepisala' od Michelle Obama. Izvori tvrde da je za sve kriv neiskusan pomoćnik koji je mislio da nitko neće primijetiti kako je Michelle prije osam godina govorila iste rečenice. Melaniji je, otkriva knjiga, bilo strahovito neugodno, kajala se i osjećala se kao da je izdala supruga.

'Prepisivač' je brzopotezno otpušten.  

 

#MELANIA TRUMP