StoryEditor
ŽivotDOK NAROD GLADUJE...

Kim Jong-un je pravi gurman: za mesni obrok vođe Sjeverne Koreje kolje se govedo vrijedno 30.000 dolara

Piše L. M.
28. ožujka 2019. - 22:16

Dok u njegovoj zemlji mnogi gladuju sjevernokorejski lider Kim Jong-un pravi je gurman, pa i na svojim inozemnim putovanjima nastoji uživati u osobitim i skupim jelima koje prije njegove konzumacije iz mjera predostrožnosti kuša prateće osoblje.

Ponešto o luksuznoj Kimovoj prehrani otkrio je Paul Smart iz Australije, glavni kuhar hotela "Sofitel Legend Metropole" u Hanoiju, gdje je predsjednik Sjeverne Koreje boravio prošloga mjeseca na samitu s američkim kolegom Donaldom Trumpom.

Naravno, oba su predsjednika, ispričao je Smart, sa sobom u Vijetnam dovela svoje "misteriozno, ali vrlo profesionalno" kuhinjsko osoblje. Prema njegovim riječima u košarama s predsjedničkom spizom našli su se skupa japanska govedina wagyju (riječ je o pasmini goveda koja postiže cijenu između 20.000 i 30.000 dolara), sjevernokoreansko jelo kimchi, guščja pašteta, jastog, kavijar...

- On voli jesti i isprobavati razne kuhinje – rekao je Smart o Kimu otkrivši kako je na večeri za Kima, Trumpa i ostale uzvanike poslužen i čokoladni lava kolač. Smart je priznao kako je razmišljao o meniju s vijetnamskim okusima, ali je ipak, "nakon pažljivog razmatranja", izabrao zapadno orijentiranu kuhinju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

06. ožujak 2021 04:32