StoryEditorOCM
ŽivotDALMACIJA

Kalendar kulturnih i zabavnih događanja od 20.8. do 27.8.

Piše Jasmina Parić
18. kolovoza 2021. - 14:00

Ovoga tjedna završavaju Dubrovačke ljetne igre. Završnica pod nazivom "Opera gala" održat će se 25. kolovoza ispred katedrale. Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije ravnat će maestro Ivan Repušić,a nastupit će sopranistica Diana Damrau, bas Nicolas Testé i tenor Roko Radovan.

Piano loop festival u Splitu imat će u Hrvatskom domu 20. kolovoza zadnji ovoljetni koncert, a nastupit će pijanist Goran Filipec.Poznat je po iznimnim interpretacijama djela Franza Liszta te klasičnom i romantičnom repertoaru visoke virtuoznosti.

U Šibeniku, na Tvrđavi Svetog Mihovila nastavljaju se koncerti. 26. kolovoza nastupa TBF uz predgrupu ZO.

U Trogiru, u Tvrđavi Kamerlengo, 22.kolovoza bit će održan koncert filmske glazbe.

U drugim dalmatinskim mjestima i gradovima još uvijek traju raznovrsni kulturni i zabavni programi.

Kaštelani su veoma aktivni: do 22. kolovoza u parku kod Stare masline u Kaštel Štafiliću traje kiparsko - likovna kolonija, s izložbom na temu Stare masline.

20. kolovoza u Novom parku u Kaštel Lukšiću odvijat će se večer dječjih igrokaza, a program je nazvan 'Dica gradu s ljubavlju',

Iste večeri u Kaštel Gomilici nastupa mandolinski kvartet 'Da Capo'.

image
Bozo Radic/Cropix

U Drnišu 23. kolovoza na Ljetnoj pozornici Woodstock gostuje predstava 'Roko i Cicibela' u kojoj igraju splitski glumci Monika Vuco Carev I Ivan Baranović.

Dan kasnije, 24. kolovoza u VrtuTusculum u Solinu također je na programu predstava s mladim splitskim glumcima: Ivan Baranović i Pere Eranović igraju u drami 'Ženici' nastaloj po djelu Ilije Zovka.

U Sinju, nakon Alke odvija se niz kulturnih i zabavnih programa. Ovoga tjedna glavno mjesto okupljanja bit će Tvrđava Kamičak gdje će se od 21.do 28. kolovoza održavati Glazbene večeri i Etno festival. Kamičak je utvrda sagrađena 1712. godine, jedan je od najupečatljivijih simbola grada i zaštićeno kulturno dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 00:14