StoryEditor
Životvjenčanje godine

Grašina i Hanina torta mnoge je iznenadila: ‘Gledam i ne vjerujem! Netko se šali?!‘ Rasprava razotkrila i ‘mračnu‘ tajnu s mnogih raskošnih vjenčanja u Hrvatskoj

Piše Mozaik SD
21. veljače 2022. - 21:04

Petar Grašo i Hana Huljić na vjenčanju su imali skromnu i jednostavnu tortu koja je postala jedna od glavnih tema na društvenim mrežama.

- Imali smo čast poslužiti našu vjenčanu tortu na vjenčanju našeg dragog prijatelja Petra Graše s Hanom Huljić - piše u opisu fotografije koja je objavljena na službenom Instagram profilu restorana. 

Uz ovaj je tekst objavljena i fotografija torte za koju je bila zadužena ekipa iz restorana Grašinog kuma, slovenskog chefa Tomaža Kavčića.

Torta je bila jednostavna i skromna pa su mnogi komentirali kako su razočarani njihovim izborom, iako ima i onih koji tvrde kako je skromnost vrlina te da nije bitan izgled torte već ukus. 

- Čekaj, ovo je stvarno svadbena torta? Gledam i ne vjerujem. Ovo je torta na vjenčanju godine? Recite mi da se netko šali. Totalno je nebitno kako torta izgleda, najbitnije je da je ukusna, a ima li jedan ili sedam katova - koga to zanima? Ok mi je da su oni htjeli nešto skromnije, bez lažne grandioznosti. Ali ipak jednostavno upada u oči koliko je ono neprikladno za neko poziranje kao da se radi o remek djelu. Moglo je biti skromno i jednostavno i da izgleda kao nešto svečano za svadbu, jer zašto onda uopće raditi svadbu ako je sve potpuno isto kao da je riječ o nekoj promociji albuma. Sad će sigurno napraviti nešto spektakularno na onom velikom piru - neki su od komentara na društvenim mrežama i Forum.hr-u.

image
Hana Huljic i Petar Graso na terasi hotela Harmony prije odlaska na vjenčanje u crkvi sv. Dominika.
Tom Dubravec/Cropix

Prolomili se pljesak i ovacije, raspoloženi Grašo na izlasku: Osjećam se kao muž! Huljić viče: A ja kao punac! Petar je imao čak tri kuma, uz Rađu i Tomaža, svjedočio je i ‘prika‘ iz djetinjstva

Ipak, ono što je mnogim 'sladokuscima' promaklo po pitanju Grašine i Hanine torte je to što su danas mnoge druge, raskošnije torte, zapravo napravljene od stiropora, što je trend u svijetu, ali u Hrvatskoj.

Manje je poznato da ovakve torte od stiropora daju bezbroj mogućnosti. Tako kombinacija najvišeg kata napravljenog od biskvita i kreme te donjih katova identično ukrašenih, ali napravljenih od stiropora, donosi puno prednosti – na taj način, mladenci mogu dobiti veliku tortu iz snova čak ako se radi i o vjenčanju s manjim brojem uzvanika. S obzirom na važnost vizualnog dojma, korištenjem torti od stiropora tanjuri s tim najvažnijim desertom svadbene svečanosti izgledat će uredno i reprezentativno. Nakon što mladenci odrežu prve kriške s najvišeg, pravog kata, a donji dio ostaje netaknut, konobari dovoze ostatak prave torte na kolicima. Režući pravilno velike četvrtaste komade, serviraju gostima lijepe i skladne tanjure koji se savršeno uklapaju u dekoraciju stola, ali i pružaju potpuno uživanje u slastici, piše slatkopedija.hr.

image
Vjenčanje Hane Huljić i Petra Graše.
Josko Supic/cropix

Podsjetimo, Grašo i Hana vjenčali su se u splitskoj crvki svetog Dominika u krugu najbliže obitelji. Novopečeni mladenci zajedno čekaju i bebu koja bi trebala doći ovog ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2022 14:12