
Petar Grašo i Hana Huljić na vjenčanju su imali skromnu i jednostavnu tortu koja je postala jedna od glavnih tema na društvenim mrežama.
- Imali smo čast poslužiti našu vjenčanu tortu na vjenčanju našeg dragog prijatelja Petra Graše s Hanom Huljić - piše u opisu fotografije koja je objavljena na službenom Instagram profilu restorana.
Uz ovaj je tekst objavljena i fotografija torte za koju je bila zadužena ekipa iz restorana Grašinog kuma, slovenskog chefa Tomaža Kavčića.
Torta je bila jednostavna i skromna pa su mnogi komentirali kako su razočarani njihovim izborom, iako ima i onih koji tvrde kako je skromnost vrlina te da nije bitan izgled torte već ukus.
- Čekaj, ovo je stvarno svadbena torta? Gledam i ne vjerujem. Ovo je torta na vjenčanju godine? Recite mi da se netko šali. Totalno je nebitno kako torta izgleda, najbitnije je da je ukusna, a ima li jedan ili sedam katova - koga to zanima? Ok mi je da su oni htjeli nešto skromnije, bez lažne grandioznosti. Ali ipak jednostavno upada u oči koliko je ono neprikladno za neko poziranje kao da se radi o remek djelu. Moglo je biti skromno i jednostavno i da izgleda kao nešto svečano za svadbu, jer zašto onda uopće raditi svadbu ako je sve potpuno isto kao da je riječ o nekoj promociji albuma. Sad će sigurno napraviti nešto spektakularno na onom velikom piru - neki su od komentara na društvenim mrežama i Forum.hr-u.
Ipak, ono što je mnogim 'sladokuscima' promaklo po pitanju Grašine i Hanine torte je to što su danas mnoge druge, raskošnije torte, zapravo napravljene od stiropora, što je trend u svijetu, ali u Hrvatskoj.
Manje je poznato da ovakve torte od stiropora daju bezbroj mogućnosti. Tako kombinacija najvišeg kata napravljenog od biskvita i kreme te donjih katova identično ukrašenih, ali napravljenih od stiropora, donosi puno prednosti – na taj način, mladenci mogu dobiti veliku tortu iz snova čak ako se radi i o vjenčanju s manjim brojem uzvanika. S obzirom na važnost vizualnog dojma, korištenjem torti od stiropora tanjuri s tim najvažnijim desertom svadbene svečanosti izgledat će uredno i reprezentativno. Nakon što mladenci odrežu prve kriške s najvišeg, pravog kata, a donji dio ostaje netaknut, konobari dovoze ostatak prave torte na kolicima. Režući pravilno velike četvrtaste komade, serviraju gostima lijepe i skladne tanjure koji se savršeno uklapaju u dekoraciju stola, ali i pružaju potpuno uživanje u slastici, piše slatkopedija.hr.
Podsjetimo, Grašo i Hana vjenčali su se u splitskoj crvki svetog Dominika u krugu najbliže obitelji. Novopečeni mladenci zajedno čekaju i bebu koja bi trebala doći ovog ljeta.