StoryEditor
ŽivotIzvolite - skužajte

Glumila sam tajnog kupca: evo kako su prodavačice reagirale na moje sulude zahtjeve i dugotrajno isprobavanje odjeće 

8. siječnja 2019. - 09:35

U ovo vrijeme najvećih sniženja i šušura po trgovinama glumili smo tajnog kupca. U pravilu su vlasnici trgovina ti koji angažiraju tajne kupce kada žele doznati kako se njihovi djelatnici odnose s klijentima, no mi smo odlučili nasumično izabrati trgovine te testirati granice strpljenja i profesionalnosti naših prodavačica. A one se, usprkos našem napornom ponašanju, prema nama ni u jednom trenutku nisu loše ponijele.

Prva destinacija bila nam je trgovina donjeg rublja "Intimissimi" u trgovačkom centru Mall of Split, gdje smo sat vremena isprobavali sve modele bodija.

Iz kabine za presvlačenje pitam prodavačice da mi dodatno donesu izabrane modele u veličini "m". One ih traže u skladištu, pa mi provjeravaju u računalu da ipak nema još koji "komad". Govore: "Izvolite", "skužajte"…
Paralelno s time daju savjete brojim drugim mušterijama, pa tako i djevojci u susjednoj kabini do moje:
"Taj bodi vam savršeno stoji i nigdje vam ne kipi. Idealan je za nositi na rebatinke i sako. Još imate lipu kožu za pokazati, a ne za sakriti. I na popustu je, definitivno vam se isplati." I toj djevojci je bio prodan.

Trgovkinja ne staje ni trena, jer posprema rublje koje su mušterije isprobavale, provjerava jesu li dobro upisane sve snižene cijene, daje savjete o veličini… A ja izlazim iz kabine punih ruku bodija i tužno velim: "Predivni su, ali ih ne mogu uskladiti s grudnjakom". Ona se nasmiješi, nimalo umjetno, i krene mi pomoći uskladiti ta dva komada rublja, kao da je to najvažniji posao na svijetu.

Nakon trećeg izlaska iz svlačionice, i ukupno više od sat vremena provedenih tamo, vraćam prodavačici isprobane komade i ispričavam joj se što ću otići praznih ruku. A ona mi veli: "Ma nema problema, pa morate vidjeti što vam odgovara."
Što da na to kažem, nego da je ocjena usluge plus pet. Toliko je bilo ugodno iskustvo da mi je došlo da ipak provučem karticu. No, šoping ostavljamo za neki drugi put, jer posao čeka.

I krećem u "Guessa". Tamo biram suknju, haljine, majice… Ruke su mi pune odjeće, kad mi priđe prodavačica i sa smiješkom kaže: "Ponijet ću vam to u svlačionicu."

U toj svlačionici mi je više od sat vremena komade obuće i odjeće donosilo nekoliko trgovkinja, kako bi koju dozvala. Krenulo je s "Molim vas salonke u veličini 38!", pa "Možete li mi donijeti majice koje bi mi išle na ovu suknju?" "Ova suknja mi super stoji, ali imate li možda broj manju za slučaj da se vratim na kilažu koju sam imala prije blagdana?" "Možete li mi pomoći zakopčati patent na haljini?" "Znam da ne mogu stati u ovu haljinu veličine 'S', ali možete li mi ipak drugi model haljine donijeti u toj veličini?" "Možete li mi otkopčati haljinu?"…

I tako dok od umora nisam počela padati s nogu. I na kraju, ponovno, izlazim iz kabine s hrpom odjeće u rukama. Odložim je sa strane i čekam pitanje: "Je li Vam što od toga odgovara?" I odgovaram: "Ove haljine možda ipak malo ne odgovaraju mojim godinama. Ali ima jedan model haljine dužine do koljena, koji je manje dekoltiran, pa ako ga imate u veličini xs."

I dobijem traženu haljinu, ponovo odem u kabinu, nakon čega me, očito iz pristojnosti, više nisu pitali je li mi barem ona odgovara. Lijepo smo se pozdravili, dobila sam i smiješak, te zadatak nastavila u brojnim trgovinama City centera One.
No, ponovo bez uspjeha da kao prezahtjevni kupac nekoga vidno iživciram.

Čak ni kada sam trgovkinji pokraj kabina u Manga predala cijelo brdo haljina, te crvenih i narančastih džempera koje bi ona treba složiti. Samo je rekla: "Dajte meni, sve je O.K.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. srpanj 2021 18:18