StoryEditorOCM
ŽivotKAJDANKA ZDRAVLJA

Glazba i pjevanje liječe! Tvrdi to Jelena Buble iz Solina, operna pjevačica i muzikoterapeutkinja. Uvjerili su se u to i svi koji su uz nju propjevali...

17. lipnja 2021. - 18:19
Mag. mus. Jelena Buble, operna pjevačica, glazbena pedagoginja i vlasnica škole pjevanja Personare: Dolaze mi žene koje imaju problema sa štitnjačom, i ja sam stavila pod kontrolu svoju hipotireozuJoško Šupić/Cropix

Kao mala, sanjala je o karijeri pjevačice. A tko od nas, makar u nekoj fazi djetinjstva, nije držao u ruci izmaštani mikrofon ili svirao "zračnu gitaru"? Jelena Buble danas živi svoj san.

Istina, kao klinka nije maštala o operi, niti ju je takvo što još dugo zanimalo. Ali i tada je dobro znala, makar nije znala objasniti – glazba liječi. I kad si sretan i kad si tužan, pjevanje pomaže. Nije pretjerano reći – iscjeljuje.

– Rekla bih da sam bila vokalno prosječno talentirana za pjevanje, ali zahvaljujući pravilnoj tehnici pjevanja razvila sam svoj glas – kazat će skromno, napominjući koliko su u toj priči bile važne zasluge njezine prve profesorice pjevanja Sanje Erceg Vrekalo.

'Personare' i 'Responsorium'

– Oduvijek sam se htjela baviti pjevanjem. U počecima me je p...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:31