Američki znanstvenici utvrdili su da se do pijanstva brže dođe miješanjem alkohola i nezaslađenih gaziranih pića nego zaslađenih, objavljeno je u časopisu Alcoholism zato što šećer iz zaslađenih gaziranih pića usporava apsorpciju alkohola u krv.
Istraživanjem je utvrđeno da mješavina alkohola i dijetalnih gaziranih pića rezultira višim postotkom alkohola u izdahu nego miješanje alkohola sa zaslađenim gaziranim pićima.
"Rezultati su iznenađujući", kaže Cecile Marczinski s odjela za psihologiju sveučilišta Northern Kentucky koja je vodila istraživanje.
Ispitanicima je u okviru istraživanja servirana votka kojoj je dodano dijetalno gazirano piće, votka kojoj je dodano zaslađeno gazirano piće i gazirano piće obogaćeno mirisom votke kako bi konzumenti vjerovali da se ...
Istraživanjem je utvrđeno da mješavina alkohola i dijetalnih gaziranih pića rezultira višim postotkom alkohola u izdahu nego miješanje alkohola sa zaslađenim gaziranim pićima.
"Rezultati su iznenađujući", kaže Cecile Marczinski s odjela za psihologiju sveučilišta Northern Kentucky koja je vodila istraživanje.
Ispitanicima je u okviru istraživanja servirana votka kojoj je dodano dijetalno gazirano piće, votka kojoj je dodano zaslađeno gazirano piće i gazirano piće obogaćeno mirisom votke kako bi konzumenti vjerovali da se ...