StoryEditor
Živottužan rođendan

Danas puni 51. godinu, a sve oko njega i dalje je obavijeno velom tajne: supruga komentirala njegovo zdravstveno stanje, prijatelji i kolege šalju dirljive poruke

Piše M.Dr.
3. siječnja 2020. - 11:27
michael

Šest godina prošlo je od velike tragedije koja je zadesila legendarnog vozača Formule1.

Nakon umirovljenja doživio je  2013. godine tešku nesreću na skijanju u francuskim Alpama i od tada se o njemu brine njegova obitelj potpomognuta cijelim medicinskim timom. 

Legendarni vozač Formule 1 Michael Schumacher danas puni 51 godinu a čestitaju mu svi, ali i odaju počast i priznanje za sve što je za Formulu 1 ikada učinio.

U kakvom je Schumacher točno stanju, nitko ne zna, jer se prema njegovoj izričitoj želji,  ono mora čuvati  daleko od 'očiju i ušiju' javnosti.  

 

Michael  je 29. prosinca 2013. godine, prije šest godina, nastradao na skijanju u francuskim Alpama. Michael, inače iskusan skijaš, odlutao je sa staze, pao i udario glavom u stijenu. Kaciga mu je spasila život, ali svejedno je bio teško ozlijeđen.

Dvaput su ga operirali i stavili u umjetnu komu. Obitelj čuva informacije o njegovom stanju o kojem se, šest godina nakon nesreće, zna malo ili gotovo ništa. 

 

Tad su prve informacije bile kako se radi samo o lakšoj ozljedi, ali danas, nekoliko godina kasnije, nismo sigurni ni kako izgleda.  Vjerojatno se nalazi prikovan uz krevet, a njegova obitelj može se samo nadati da će se on 'vratiti u život'.

Krajem prosinca 2013. godine iz bolnice kazuju kako se Michael bori za život te da postoji opasnost da se nikada ne probudi iz kome. Prve poruke početkom 2014. godine nude ohrabrenja.

 

Mediji javljaju kako je Michael pokazao mali napredak te da više nije u životnoj opasnosti.​ 30. siječnja 2014.

Iz liječničkog tima potvrdili su da ga bude iz kome. Michael je na kratko otvorio oči.

Liječnici nastavljaju proces buđenja u sljedećih mjesec dana. U međuvremenu dolaze brojne poruke podrške prijatelja, navijača, obožavatelja...Krajem te iste godine govori se kako je paraliziran, u kolicima i da ne može govoriti.

Krajem 2015. godine objavljeno je da Schumacher može hodati, obitelj je šokirana lažima koji se šire o njemu i odmah je to demantirala. U ožujku 2018. godine neurokirurg Colin Shieff rekao je kako se njegovo stanje ne može se bitno popraviti.

U rujnu 2019. godine mediji javljaju kako Schumacher pod lažnim imenom odlazi na terapiju matičnim stanicama u Pariz.

 

Corinna Schumacher, njegova supruga prije nekoliko dana poslala je poruku koja je među obožavateljima sedmerostrukog svjetskog prvaka doživljena kao poruka nade. Nekoliko dana uoči lansiranja nove Facebook stranice 'KeepFightingMichael' Corinna Schumacher dala je rijedak komentar vezan uz zdravstveno stanje svog supruga.

"Velike stvari započinju malim koracima. Mnogi mali dijelovi formiraju veliki mozaik. Zajedno smo jači, a upravo na taj način, zajedničkim snagama pokret 'KeepFighting' olakšava drugima i ohrabruje ih", poručila je Corinna Schumacher, a njena je poruka osvanula na naslovnicama brojnih svjetskih medija.

Michael je inače  iz Kerpena u Porajnju. Michael je stariji brat Ralfa Schumachera, koji je također bio vozač Formule 1.

Sedmerostruki je prvak svijeta, pobjednik 91 Grand Prix utrka, te vlasnik još niza rekorda u svijetu Formule. Bio je dva puta njemački sportaš godine. 

Prvi je i zasad jedini Nijemac, kojemu je to uspjelo ostvariti u utrkama, a samim time je popularizirao Formulu 1 kao sport u svojoj zemlji.

Nakon dva naslova prvaka osvojenih u Benettonu, 1994. i 1995. prelazi u Ferrari, momčad kojoj je tada zadnji naslov prvaka bio osvojen 1979 s Jodyjem Scheckterom. Od 2000. godine do kraja 2004. osvojio je 5 naslova u nizu. Posljednju sezonu 2006. godine u  Ferrariju odvozio je za 46 milijuna dolara.

Nakon neuspjelog povratka u F1 2009. godine kao zamjena za ozlijeđenog Felipea Massu zbog bolova u vratu koje je zadobio prilikom pada s motocikla, Schumacher je morao na kraju odustati. 

Natjecanju Formule 1 vratio se 2010. godine kao član momčadi Mercedesa koja je preuzela momčad Brawn GP-a.

 

 

 

 

 

#NESREćA#ROđENDAN#MICHAEL SCHUMACHER

Izdvojeno