Mozaik Život

vrime o' krnjevala

Splićanke ne žele biti 'ružne maškare', spremaju se žariti u seksi izdanjima, tražen je i 'Kolinda stil', a jedan lik odmah plane; Evo u što se žele pretvoriti muškarci

vrime o' krnjevala

Dok je bila aktualna Jadranka Kosor, žene su tražile sijedu malu periku. Za donji dio kostima dovoljno je bilo izabrati poslovni look s pratećim brošem. S Kolindom je već teže. Neke je žene pokušaju imitirati tako da kosu svežu u punđu i našminkaju se poput nje

Sve prolazi, trendovi u svijetu se mijenjaju, generacije odrastaju, ratovi počinju i završavaju, sve ima svoju mijenu osim jedne stvari – ženske želje da makar jednom u životu bude nalik punokrvnoj seksi profesionalnoj sobarici.

Mogu feministkinje od muke gristi nokte, ali hrvatske cure, djevojke i žene "padaju" na kostim seksepilne francuske spremačice.

Hrvatice za aktualne maskenbale i karnevale najradije biraju takav kostim – mini crnu radnu odoru.

Utežu se njegovim vezicama na grudima što jedva sputavaju dekolte "na izvol'te", dopunjavaju look bijelom pregačicom i kapicom. A onda taj dojam još "zapapre" crnim halterima, peruškom i salonkama s ozbiljnom petom. Eto živog ostvarenja fetiš želje brojnih, pa i hrvatskih muškarčina.

– Kostimi iz domene ženskog seksi programa su najtraženiji, ove godine su upravo ti aktualniji puno više od kostima policajke. U muškoj kategoriji prednjače Superman i zatvorenik.

Splićanke i Splićani stalno nam se javljaju jer žele kupiti kostime iz svih kategorija, od onih za djecu do onih za odrasle. Za djecu su najpopularniji kostimi mačića, zeke, lavića i jagode – doznajemo od Mihaela Kunca iz tvrtke KB, pod čijim okriljem djeluje 14 trgovina.

Do Čiste srijede karnevalit će se diljem zemlje, a na feštama će se naći svakojakih kostima. Bit će tu raznoraznih likova i profila, mnogih i iz domaće radinosti. Svega osim maski aktualnih nam domaćih političara. U Americi su one odlično prihvaćene, a s likovima stranih državnika ima ih i u ponudi zagrebačke tvrtke "Party Pops". I zanimljive su i Hrvatima.

Čedna i bajkovita

– Dok je bila aktualna Jadranka Kosor, žene su tražile sijedu malu periku. Za donji dio kostima dovoljno je bilo izabrati poslovni look s pratećim brošem. S Kolindom Grabar-Kitarović je već teže. Neke je žene pokušaju imitirati tako da kosu svežu u punđu i našminkaju se poput nje. I kod nas u Dalmaciji uvijek "igraju" ženski seksepilni kostimi, kostimi sobarica, đavolica, medicinske sestre, seksi vještica…

A ima tu i kraljica, finih vještica, tigrica i gusarica. Kod muškaraca su to kostimi kauboja, lovca, gusara, klauna – doznajemo od Snježane Nikolić iz splitskog dućana "Boom".

A ima i jedan lik koji uvijek brzo plane. Snježana kaže da nestane doslovce čim se stavi u ponudu. Možete li možda pogoditi koji?

– Zapravo je kostim skroz čedan, slojevit, deblji od ostalih i bajkovit. Riječ je o Snjeguljici, koju obožavaju tete iz vrtića i učiteljice – otkrivaju nam u "Boomu".

U zagrebačkom dućanu "Party Pops" najaktualniji su kostimi organa reda, časne i svećenici, gusari i gusarice, medicinske sestre, zatvorenici… Kod djece primat imaju licencirani kostimi Spidermana, Star Warsa, ove godine i PJ Masksa za dječake, te policajke, Kleopatre, kostimi sa životinjskim motivima i dodacima. Ovdje imaju maske s likovima političara, Trumpa i Melanije, Kim Jong-una, Putina, Angele Merkel.

– U Hrvatskoj žene žele biti seksi i rado postaju policajke, sobarice, medicinske sestre. Muškarci su uglavnom skloni strašnim ili šaljivim kostimima, ali i licenciranim filmskim superjunacima. Iako su kostimi klasici još uvijek popularni, prošle godine pojavio se novi trend koji je zahvatio cijeli svijet.

Riječ je o piggyback kostimima, kako mi zovemo kostime "Piška lonca" s različitim likovima koji asociraju na dječju igru – kaže Mirela Hamš, voditeljica marketinga "Party Popsa".

 

Naslovnica Život